Mladi Goražda prigodnim sadržajima obilježili 21. mart- Dan mladih općine Goražde
Datum: 21.03.2017.

IMG_4722

Nizom prigodnih sadržaja kojima se nastoji ukazati na značaj koji mladi imaju za društvenu zajednicu, danas je obilježen 21. Mart – Dan mladih općine Goražde.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, zajedno sa predstavnicima resornog Ministarstva i Općine Goražde te članovima Komisije za mlade Općine Goražde, položili su cvijeće  na spomen obilježje poginuloj djeci Goražda, kao znak sjećanja na djecu poginulu u proteklom ratu.

Mališani iz parka „ Plavi cvijet“ i dječijeg vrtića „ Sunce“ prigodnim programom ispunjenim pjesmicama i recitacijama učestvovali su takođe u obilježavanju Dana mladih Općine Goražde.

U Velikoj sali Centra za kulturu Goražde, upriličena lutkarska predstava „Kako su djeca spasila bajke“ u izvedbi učenika JU OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde, bila je samo jedan u nizu sadržaja programa obilježavanja 21. marta – Dana mladih općine Goražde.

IMG_4753

 

U prepunoj sali Centra za kulturu Goražde svi prisutni su mogli uživati u kreativnoj i poučnoj predstavi, koju su učenici JU OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde realizovali u okviru projekta „Čitam i znam“,  a kojeg je podržalo i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Obilježavanje ovog datuma, simbolično na prvi dan proljeća, obilježava se nakon što je Općinsko vijeće Općine Goražde 21. mart proglasilo Danom mladih općine Goražde.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.