MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT
Prijem za učenika iz Italije u okviru programa razmjene učenika u BiH
Datum: 13.09.2018.

U okviru interkulturalnog projekta razmjene učenika u BiH koji se provodi pod pokroviteljstvom UG Interkulturalni susreti u BiH, u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je organiziran prijem za učenika srednje škole iz Ravene, Italija koji će ovu školsku godinu provesti kao jedan od učenika MSŠ „Enver Pozderović“ u Goraždu.

Uz direktoricu Mješovite srednje škole Mulu Imamović i učenika iz Italije po imenu Denis Genignnani, prijemu je prisustvovao i Muhamed Edhem Kalie, kao predstavnik AFS programa BiH, posredstvom kojeg se realiziraju projekti razmjene učenika u BiH.

Kako je istakao predstavnik AFS-a BiH, cilj programa je da studenti iz BiH i srednjoškolci iz ostalih zemalja koji dođu na razmjenu studenata ovdje, dožive novo iskustvo, nauče jezik i upoznaju novu kulturu te istovremeno predstave kulturu i običaje svoje zemlje.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga zaželio je dobrodošlicu učeniku iz Ravene te iskazao svoju podršku ovom projektu koji, kako je istaknuto, omogućava da upoznajemo druge ljude i njihovu kulturu i doprinosi bogaćenju i širenju naših saznanja.

Resorni ministar je upoznat da će Denis u toku svog boravka u Goraždu biti smješten u jednu goraždansku porodicu te da će pohađati IV razred Gimnazije, smjer jezičko izborno područje.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

1. slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

Damir Zuga 1DAMIR ŽUGA prof.
ministar
tel. +387 38 224 259; fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.

Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/bpkggovb/public_html/mo/ocms/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:30 Stack trace: #0 /home/bpkggovb/public_html/mo/ocms/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(650): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/bpkggovb/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/bpkggovb/public_html/mo/ocms/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 30