VLADA BPK GORAŽDE I ATTP „CENTROPREVOZ“ GORAŽDE
Potpisan dvogodišnji ugovor o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola
Datum: 14.09.2018.

Danas je potpisan Ugovor o pružanju usluga cestovnog prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Zbog propisa koji nalažu da ugovore veće vrijednosti, u ime ministarstva ili drugog organa uprave potpisuje premijer kantona, ugovor o prijevozu učenika sa firmom ATTP „Centroprevoz“ d.o.o. koju zastupa direktor Haris Ražanica, potpisao je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, koji je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo zbog toga što je na ovaj način osiguran prijevoz učenika na ugovorenim putnim linijama u periodu od naredne dvije godine.

Prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žuge, riječ je o ugovoru za prijevoz učenika za čije potpisivanje je saglasnost prethodno dala Skupština Bosansko-podrinjskog katnona Goražde.

On je istakao da je vrijednost ugovora 427.000,00 KM, a njim su obuhvaćene usluge prijevoza učenika na relacijama Goražde-Prača, Goražde-Berič, Goražde-Vitkovići i Goražde-Brzača.

Ministar Žuga je ovom prilikom istakao da su ukupno ugovoreni troškovi prijevoza smanjeni za 20 posto u odnosu na prethodni period, te podsjetio da su prije ovoga potpisani ugovori o prijevozu učenika za realacije koje su obuhvaćene drugim LOT-ovima, a čija ukupna vrijednost iznosi oko 200.00,00 KM.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.