VLADA BPK GORAŽDE I ATTP „CENTROPREVOZ“ GORAŽDE
Potpisan dvogodišnji ugovor o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola
Datum: 14.09.2018.

Danas je potpisan Ugovor o pružanju usluga cestovnog prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Zbog propisa koji nalažu da ugovore veće vrijednosti, u ime ministarstva ili drugog organa uprave potpisuje premijer kantona, ugovor o prijevozu učenika sa firmom ATTP „Centroprevoz“ d.o.o. koju zastupa direktor Haris Ražanica, potpisao je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, koji je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo zbog toga što je na ovaj način osiguran prijevoz učenika na ugovorenim putnim linijama u periodu od naredne dvije godine.

Prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žuge, riječ je o ugovoru za prijevoz učenika za čije potpisivanje je saglasnost prethodno dala Skupština Bosansko-podrinjskog katnona Goražde.

On je istakao da je vrijednost ugovora 427.000,00 KM, a njim su obuhvaćene usluge prijevoza učenika na relacijama Goražde-Prača, Goražde-Berič, Goražde-Vitkovići i Goražde-Brzača.

Ministar Žuga je ovom prilikom istakao da su ukupno ugovoreni troškovi prijevoza smanjeni za 20 posto u odnosu na prethodni period, te podsjetio da su prije ovoga potpisani ugovori o prijevozu učenika za realacije koje su obuhvaćene drugim LOT-ovima, a čija ukupna vrijednost iznosi oko 200.00,00 KM.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

1. slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

Damir Zuga 1DAMIR ŽUGA prof.
ministar
tel. +387 38 224 259; fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.

Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/bpkggovb/public_html/mo/ocms/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:30 Stack trace: #0 /home/bpkggovb/public_html/mo/ocms/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(650): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/bpkggovb/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/bpkggovb/public_html/mo/ocms/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 30