»»

"/>
OSNOVNA ŠKOLA „HUSEIN EF.ĐOZO“ GORAŽDE
Svečano otvorene prostorije za produženi boravak učenika
Datum: 10.09.2013.

Copy-of-IMG_3974

Uz bogat kulturno -zabavni program kojeg su pripremili učenici Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ danas su u ovoj školi svečano otvorene prostorije za produženi boravak učenika.

Učenicima, nastavnicima i njihovim roditeljima ovom prilikom obratio se ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem, a prostorije su svečanim presjecanjem vrpce zvanično proglasili otvorenim premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto i direktor OŠ „Husein ef. Đozo“ Almir Sijerčić.

Copy-of-IMG_3949

Riječ je o projektu koji se po prvi put realizuje na prostoru našeg kantona,  a prema riječima pedagoga škole Sabine Džebo, ideja je nastala kao odgovor roditeljima koji su zaposleni i nemaju drugog zbrinjavanja za svoju djecu prije i poslije nastave. Do sada je prijavljeno 11 učenika koji će imati dva obroka, zavisno kako se njihovi roditelji izjasne da li su za cjelodnevni ili poludnevni boravak. Cijena produženog boravka u punom iznosu je 100 KM, a poludnevna je 50 KM.

„Ovaj projekat nastao je realizacijom projekta „Družimo se i rastimo zajedno“ kojeg je finansiralo Ministarstvo vanjskih poslova Finske, a u pomoć su nam pritekli i privrednici sa prostora našeg kantona, kao što je „Prevent“ i ostali. Produženi boravak je oblik organizovanog rada za učenike od prvog do trećeg razreda naše škole. Radiće uz nadzor učitelja i otvoriće se dva nova radna mjesta“- kazala je pedagog u Osnovnoj školi“Husein ef. Đozo“ Sabina Džebo.

U svom obraćanju prisutnima, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem najavio je još jedan projekt, čijom realizacijom će sva djeca od treće do šeste godine imati pristup osnovnom obrazovanju kako bi bila spremna za ono što ih očekuje u školskim klupama.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.