»»

"/>
ALDIN MIĆIVODA MLADI GORAŽDANSKI SPORTISTA I DALJE NIŽE USPJEHE
Na Balkanskom prvenstvu u Turskoj osvojio bronzanu medalju
Datum: 20.06.2014.

ALdin-na-prijestolju-Balkansko-prvenstvo-2014

Muška i ženska dječija karate reprezentacija Bosne i Hercegovine u katama i borbama je od 12-16. juna učestvovala na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu –Turska.

Učešće na ovom veoma jakom šampionatu uzelo je 739 takmičara iz 12 zemalja, među kojima je i naš mladi goraždanski sportista , član karate kluba „Goražde“ Aldin Mićivoda, koji je nakon 13 zlatnih medalja koje je osvojio u ovoj polusezoni na ovom takmičenju osvojio bronzanu medalju.

Copy of IMG_9984

U tu čast, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh upriličila je prijem za Aldina i njegovog trenera Ramiza Mićivodu. Uz čestitke na postignutom uspjehu ministrica je kazala da će ministarstvo u narednom periodu nastojati podržati sve sportske aktivnosti na području našeg kantona.

Bosanskohercegovačka karate reprezentacija je u Istanbulu nastupila sa 110 takmičara, koji su ostvarili izuzetne rezultate te u konačnom plasmanu zauzela peto mjesto. Učesnici na ovom takmičenju osvojili su 22 medalje, od toga dvije zlatne, pet srebrenih i petnaest bronzanih. Na taj način, nastavljen je kontinuitet u postizanju vrhunskih sportskih rezultata, kao i promocija BiH karatea na međunarodnom planu.

„Prošle godine bio sam prvak države kao i ove te automatski otišao na Balkansko prvenstvo koje je ove godine održano u Istanbulu. U Istanbulu sam imao četiri borbe. Prvu borbu izgubio sam od predstavnika Crne Gore 1:0. Svi su znali da sam ja bolji, ali tako su sudije odlučile. Drugu borbu pobijedio sam sa rezultatom 2:0, treću borbu pobijedio sam predstavnika Turske sa rezultatom 2:0. Četvrtu borbu radio sam sa prvakom Balkana Enesom Bulutom. Njega sam pobijedio rezultatom 3:0. Kada sam napravio prvi poen znao sam da ću ga pobijediti. Zadovoljan sam bronzanom medaljom“-kazao je Aldin Mićivoda.

Copy of IMG_9975

Sa postignutim rezltatima u prvoj polusezoni zadovoljan je i Aldinov trener Ramiz Mićivoda. Sa ovog takmičenja posebno ističe pobjedu nad Enesom Bulutom, a kada je riječ o narednim aktivnostima one se nastavljaju u oktobru mjesecu.

„Sam tok takmičenja bio je vrlo specifičan, radili smo dva meča koja su odlikovala pobjedom dvojice Turčina na domaćem terenu, a pobijediti ih na njihovom terenu to je premija koja je san svakog takmičara. Radi se o turskoj velesili, gdje takmičari već sa 11 godina postaju profesionalci i država puno ulaže u karatiste. Kada je Aldin radio meč sa Enesom Bulutom za bronzanu medalju znali smo da će taj meč ići vrlo specifičnim tokom. Uradili smo jedno kvalitetno iznenađenje, nismo mu dozvolili da se razmaše svojim specijalkama. Aldin je njega iznenadio sa svojim napadačkim tehnikama i pobijedio Enesa Buluta sa 3:0. To je za nas Goražde i BiH istorija i mi smo svi presretni i prezadovoljni.

S ovim završavamo prvu polusezonu, što ćemo danas odraditi polaganjem za učenička zvanja svim našim mladim učenicima koji su radili prvu polusezonu da izađu na polaganje i da polože uspješno svoja zvanja. Poslije toga nastupa ljetni raspust, u julu mjesecu ćemo napraviti pauzu i početkom avgusta krećemo sa drugim dijelom priprema.
Aldin će početkom oktobra imati pripreme za Venecija kup i on se za taj dio mora kvalitetno pripremiti. Nadam se dogodine da ćemo krenuti sa intezivnijim radom i uz podršku naše ministrice i svih dobronamjernih ljudi koji vole karate sport napraviti zapažen rezultat“-istaknuo je trener Karate kluba „Goražde“ Ramiz Mićivoda.

2014-19th-Balkan-Children-Championships-Results-to-3

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.