»»

"/>
U potpunosti demantujemo dio teksta na portalu pressmedia.ba koji se odnosi na „navodne“ prijetnje srednjem obrazovanju
Datum: 31.03.2022.

Predsjednica kantonalnog odbora Sindikata srednjeg, visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Elma Delić uputila je danas javni demant povodom dijela objave na portalu pressmedia.ba od 31.03.2022., a u kojem se govori o navodnim prijetnjama upućenim od strane premijerke Aide Obuće uposlenicima u srednjem obrazovanju. U demantu se navodi:

U potpunosti demantujem dio teksta koji se odnosi na „navodne“ prijetnje srednjem obrazovanju i izjavljujem da su pregovori vezani za usklađivanje Instrukcije o platnim razredima i koeficijentima za radnike u srednjem obrazovanju od samog početka tekli planiranom dinamikom i da su svi zahtjevi sindikata u potpunosti ispoštovani.

Ni u jednom trenutku premijerka niti bilo ko od članova  Vlade BPK Goražde nisu opstruirali donošenje predložene instrukcije.  Prolongiranje njenog donošenja je bilo isključivo tehničke prirode, iz razloga što pojedine škole nisu planirale dovoljno sredstava u budžetu za realizaciju navedene instrukcije.

Takođe, obavještavamo javnost da smo štrajk prekinuli dobrovoljno, zbog učenika i normalizacije odgojno obrazovnog procesa, a ni u kom slučaju kako je navedeno u spornom tekstu, zbog navodnih prijetnji premijerke Aide Obuće, niti bilo koga iz Vlade BPK Goražde, uposlenicima u srednjem obrazovanju.

Ubuduće svi oni koji budu iznosili bilo kakve neistine i špekulacije za pregovore sindikata sa Vladom BPK Goražde, a da prethodno nisu kontaktirali ovlaštenu osobu za davanje informacija vezanih za pregovore, snosit će zakonske posljedice“, stoji u demantu predsjednice SSVOONK-a BPK Elme Delić.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.