»»

"/>
U okviru svečanog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine
Učenici JU OŠ “Prača” Prača upriličili sadržajno bogat kulturno – zabavni program
Datum: 24.11.2022.

U okviru svečanog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, učenici JU OŠ “Prača” Prača su upriličili sadržajno bogat kulturno – zabavni program u kino sali općine Pale u FBiH. Svečanosti su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Pale u FBiH sa vijećnicima, direktori javnih preduzeća, predsjedavajuća Udruženja žena za ruralni razvoj, brojni roditelji i građani s područja Općine.

Svečanost je započeta historijskim časom i nastavljena kulturno – zabavnim programom učenika Škole.

Direktorica škole Ajla Subašić je srdačno pozdravila prisutne i poželjela toplu dobrodošlicu na svečano obilježavanje praznika naše drage Domovine. U svom obraćanju poručila je da ko ne zna svoju prošlost, ne zna ništa!

” Bez znanja o korjenima, tradicijama ljudi, grada, države, nemoguće je odgojiti svestranu ličnost koja će osjećati ljubav prema domovini. Škola kao najstarija odgojno – obrazovna institucija, prvenstveno ima odgojnu funkciju, objedinjujući prošlost, sadašnjost i budućnost. Igrom, pjesmom, recitalom, dramatizacijom, priredbom, Škola je upravo danas ispunila jedan od odgojnih zadataka – razvijanje ljubavi svakog djeteta prema Domovini, razvijanje osjećaja patriotizma” poručila je direktorica Subašić.

Također, direktorica je posebno naglasila da tolerancija i zajednički život u miru su jedini put za sve narode u Bosni i Hercegovini, a ovaj historijski datum nas obavezuje da u miru, u duhu suveriniteta i multikulturalnosti bosanskohercegovačkog društva gradimo bolju Bosnu i Hercegovinu.

Svim građanima BPK Goražde i države BiH upućujemo iskrene čestitke uz želju da zajedničkim radom, uvažavanjem i razumijevanjem doprinesemo jačanju države i izgradnji bolje budućnosti, uz poruku: Obrazovanjem gradimo našu dragu Bosnu i Hercegovinu!

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.