»»

"/>
Mališani iz goraždanskih vrtića posjetili ministra obrazovanja

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Arman Bešija sa saradnicima upriličio je danas prijem za djecu predškolskog uzrasta s područja našeg Kantona i njihove odgajatelje. Prijemu koji je upriličen u okviru programa obilježavanja „Dječije nedelje“ prisustvovala su djeca iz JU Dječiji vrtić „Sunce“ , vrtića „Zvjezdice“, Plavi cvijet  Goražde i  SOS  Projekta jačanja porodice.

Obilježavanje „ Dječije nedelje“ na području Bosansko-podrinjskog kantona započelo je juče. Ovu manifestaciju će kao i prethodnih godina pratiti niz edukativnih i zabavnih događaja  prilagođenih djeci, među kojima su  edukativne  radionice, predstave i izložbe  dječijih radova, a  ove godine, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u našem Kantonu, sve će se odvijati uz poštivanje svih epidemiloških  mjera i naredbi izdatih od strane kriznih štabova.

Ovogodišnji  slogan obilježavanja „Dječije nedelje“je: „ Sreća svijeta je u očima djeteta“, a cilj planiranih aktivnosti je promocija prava djece i njihovo poštivanje, kao i ukazivanje na potrebe djece u različitim periodima njihovog odrastanja.

Polazeći od toga da sva djeca u našem Kantonu nemaju jednake mogućnosti, ali imaju jednaka prava  te da nisu zapostavljena ni djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i romska djeca, danas su mališani svojim  radovima to pokušali i objasniti i ukazati na sva prava koja imaju.

Ministar Bešlija srdačno im se zahvalio na dolasku i na crtežima koje je dobio na poklon, obećavši da će poštivanje dječijih prava biti na vrhu prioriteta rada ovog ministarstva.

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.