ZAVRŠENE PRIPREME ŽENSKE JUNIORSKE ODBOJKAŠKE REPREZENTACIJE BIH
Mlade bh. odbojkašice putuju u Čačak kako bi uzele učešće na Balkanskom prvenstvu u odbojci za juniorke
Datum: 17.08.2018.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas je organizovao prijem za članice juniorske odbojkaške reprezentacije BiH koje su ovih dana imale pripreme u Goraždu pred odlazak na Balkansko prvenstvo koje se održava u Čačku, Republika Srbija.

Odbojkašice su na četvorodnevnim pripremama u Goraždu boravile pod pokroviteljstvom Vlade BPK Goražde a  danas  putuju na pomenuto prvenstvo koje se održava u periodu od 21.08-25.08.2018. godine.

Dobar plasman i puno sreće na predstojećem takmičenju članicama bh. juniorske reprezentacije u odbojci ovom prilikom je uputio premijer BPK Goražde Emir Oković.

Resorni ministar Damir Žuga iskazao je zadovoljstvo zbog toga što su pripreme održane u Goraždu te je članicama naše reprezentacije, koje će na takmičenju predvoditi predstavnici OK „Goražde“ Nermin Obuća i Erna Marevac, poželio puno sreće i uspjeha.

Kako je istaknuto, na Balkanskom prvenstvu učestvuje ukupno osam ekipa, a reprezentacija BiH se nalazi u grupi „B“ sa Turskom, Crnom Gorom i Albanijom. U grupi „A“ igraju Srbija, Rumunija, Makedonija i Bugarska.

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.