Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Damiru Bešliji uručeno priznanje za postignute rezultate
Datum: 11.09.2020.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Arman Bešlija sa saradnicima ugostio je danas Damira Bešliju i uz čestitke uručio mu priznanje za postignute rezultate.

Ovaj uspješni mladi Goraždanin dobitnik je Zlatne plakete na Odsjeku za engleski jezik i književnost Internacionalnog univerziteta “Burch”, odnosno zlatne značke ovog univerziteta na kojem je  nakon okončanja četverogodišnjeg studija sa sjajnim prosjekom ocjena 10.0, nastavio svoje dalje usavršavanje i obrazovanje kroz master.

Intelektualno stvaralaštvo krase Damirovi brojni znanstveni radovi objavljeni u prestižnim evropskim stručnim časopisima. Pisao je između ostalog iz domena društvenih znanosti, a radovi su se odnosili na jezikoslovlja i društva.

„ Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde u kontinuitetu podržava učenike i studente koji ostvaruju izvanredne rezultate na polju obrazovanja. Bosna i Hercegovina može biti ponosna na ove mlade ljude koji je promovišu širom svijeta. Njima treba dati podstrek u daljem radu, jer jačanjem našeg intelektualnog stvaralaštva jačamo i naš društveni sistem“, istakao je ovom prilikom ministar Bešlija.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.