»»

"/>
Dislocirana nastava Mašinskog fakulteta Univerziteta u Mostaru
Ozvaničen početak nove studijske godine
Datum: 10.10.2012.

Danas je u Goraždu ozvaničen početak nove studijske godine na odjeljenju dislocirane nastave Mašinskog fakulteta Univerziteta u Mostaru.

Pored dekana i koordinatorice za dislociranu nastavu Mašinskog fakulteta doc.dr. Dauta Denja  i doc.dr. Merside Manjgo, studente I i II godine ovog fakulteta danas je  pozdravila i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović.

– Mi kada smo ušli u ovaj projekat, očekivanja su bila velika. Nadam se da su studenti, prije svega, zadovoljni statusom koji imaju te odnosom Bosansko-podrinjskog kantona i profesorima koji im održavaju nastavu. Naša očekivanja spram njih su velika, stalo nam je da odgovorno priđu ovom zadatku , da uče i opravdaju ono što smo mi uložili. Studenti ovog fakulteta pored toga što im je organizovana nastava imaju i druge povlastice od kantona kao što je prijevoz, studentske kredite koje imaju i studenti koji studiraju van Goražda. Iskreno se nadam da će se ovaj projekat i dalje nastaviti jer pokazao je svoju smisao i opravdanost. Mi smo do sada veoma zadovoljni, nastava je vrlo kvalitetna i ja bih voljela da je veći broj studenata upisao drugu godinu. Međutim, i to je prvenstveno do njih, koliko su učili toliko su i rezultata pokazali. Koristim ovu priliku da se zahvalim Upravi Mašinskog fakulteta, dekanu, koordinatorici za Goražde, što izdvajaju svoj dio vremena i dolaze ovdje da organizuju nastavu za naše studente – istaknula je danas resorna ministrica Alma Delizaimović.

O iskustvima u organizovanju dislocirane nastave Mašinskog fakulteta u Goraždu govorila je i koordinatorica nastave za Goražde doc.dr. Mersida Manjgo, koja je prilikom upisa prve generacije studenata bila i v.d. dekana Mašinskog fakulteta u Mostaru.

– Zbog nedostatka deficitarnog kadra mašinske struke mi smo podržani od kantonalne Vlade i privrednika u Goraždu s projektom i mislim da smo na dobrom putu i da uspijemo. Ove godine na prvu godinu studija upisano je 30 studenata, zadovoljni smo brojem upisanih i nadam se da će iskazati želju i volju za učenjem kao i prethodna generacija. U drugu godinu je prešlo 20 izuzetno dobrih studenata. Danas zvanično počinje nastava, odvijaće se od srijede do nedjelje i mi ćemo se truditi da svoj dio posla odradimo kako treba, a odgovornost za uspjeh u svemu ovome imaju i sami studenti  – poručila je koordinatorica doc.dr. Mersida Manjgo.

Dislociranu nastavu Mašinskog fakulteta u Goraždu u ovoj studijskoj godini pohađa ukupno 50 studenata.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.