»»

"/>
OMŠ „Avdo Smailović“ od 09 -12. aprila 2013.godine
Domaćin 16. federalnog takmičenja učenika i studenata muzike
Datum: 23.01.2013.

Copy-of-100_4381

Osnovna muzička škola „Avdo Smailović“ domaćin je 16. po redu Federalnog takmičenja učenika i studenata muzike koje će se održati od 09. do 12. aprila 2013.godine u Goraždu. Tim povodom, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem upriličio je danas sastanak sa direktoricom ove škole Selmom Verem te predsjednikom Školskog odbora Slavkom Klisurom, na kojem je razgovarano o organizaciji ove manifestacije.

Prema riječima organizatora, na takmičenju će učestvovati oko 1.000 učenika osnovnih, srednjih muzičkih škola i akademija iz cijele BiH, a i šire. Učesnici će se predstaviti sa svojim stvaralaštvom u kategorijama: harmonika, gitara, duvački instrumenti i horovi.

Kako je istaknuto na današnjem sastanku, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde pružiće u svakom smislu podršku organizaciji ovog takmičenja, kako bi naš grad i ova škola pokazali da su dobri domaćini, što su bili i do sada.

„Naš stav je da kulturni život na prostoru našeg Kantona podignemo na što veći nivo i mi ćemo u narednom periodu podržati sve aktivnosti koje će promovisati vrijednosti BPK Goražde. Ova manifestacija je vrlo značajna i mi ćemo učiniti sve da protekne u najboljem redu“-riječi su ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževada Adžema.

Direktorica i predsjednik Školskog odbora Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“, Selma Verem i Slavko Klisura, istaknuli su da su pripreme već počele i da pored Ministarstva očekuju  podršku i svih drugih relevantnih subjekata.

„Očekuje se angažman svih zaposlenika škole, Školskog odbora, Vijeća roditelja, Vijeća učenika a takođe, ono što nam je posebno drago, jeste ovaj današnji sastanak na inicijativu ministra, što znači da sam ministar u sklopu svog resora želi da nam pomogne, onoliko koliko je u moći. Očekujem, naravno, pomoć i podršku opštine Goražde koja do sada nije izostajala i nadamo se zaista, podršci i aktivnostima svih građana u tom periodu. Takmičenje se održava od 09. do 12. aprila i vjerujem da ćemo kao i svih ovih godina, u svim segmentima, biti dobri domaćini“-istaknula je direktorica OMŠ „Avdo Smailović“ Selma Verem.

„Meni je zadovoljstvo što mogu da kažem da Goražde potvrđuje imidž grada koji ovoj vrsti kulture posvećuje maksimalnu pažnju. Ne sumnjamo da će Goražde biti dobar organizator, isto kao što nemamo sumnju da će sve institucije vlasti počevši od Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, preko opština u sastavu BPK, privrednika i naravno, svih građana dati doprinos da još jednom potvrdimo da je Goražde među razvijenim kulturnim centrima. Naravno očekujem, takođe, da budemo dobri domaćini i izvan sala u kojima će se održavati takmičenje i potvrdimo ugled dobrih domaćina“-kazao je predsjednik Školskog odbora OMŠ „Avdo Smailović“ Slavko Klisura.

Na kraju ovog sastanka, pozvani su svi oni koji na bilo koji način mogu pomoći da daju svoj doprinos uspjehu ove manifestacije.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.