»»

"/>
Sastanak ministra obrazovanja sa predstavnicima OSCE-a
Razgovori o nastavku saradnje na projektima u oblasti jačanja obrazovnog sektora
Datum: 31.01.2013.
Sastanak sa OSCE-om

Sastanak sa OSCE-om

U Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport danas je održan sastanak sa predstavnicima Misije OSCE-a na kojem je bilo govora o nastavku saradnje u oblasti obrazovanja na prostoru BPK Goražde.

Poseban akcenat u današnjem razgovoru stavljen je na unaprjeđenje rada školskih odbora i strateško planiranje u oblasti obrazovanja, a bilo je riječi i o pitanjima prevencije maloljetničke delikvencije u školama.

Uz ministra za obrazovanje Dževada Adžema i šeficu kancelarije OSCE-a u Foči Ouraniu Roditi, sastanku je prisustvovala i saradnica za obrazovanje u OSCE-u Suada Osmanspahić, uz čiju pomoć je realizovano više projekta usmjerenih na jačanje sektora obrazovanja u obrazovnim ustanovama BPK Goražde.

Budući da je u okviru nedavne saradnje OSCE-a i resornog Ministarstva urađen i Priručnik za edukaciju školskih odbora, koji predstavljaju jednu od glavnih karika u procesu kreiranja politike obrazovanja, danas je bilo govora i o skorom početku prve faze edukacije kojom će biti obuhvaćeni sekretari škola i predsjednici školskih odbora, nakon čega će uslijediti i edukacija članova ovih odbora.

Stručna saradnica za osnovno obrazovanje u Ministarstvu Amira Borovac upoznala je predstavnike OSCE-a i sa aktivnostima na donošenju kantonalne Strategije prevencije maloljetničke delikvencije u školama čija je izrada u završnoj fazi i koja bi se uskoro trebala uputiti u proceduru usvajanja.

Kako je danas istaknuto, saradnja resornog Ministarstva i OSCE-a na razvoju i unaprjeđenju sistema obrazovanja na nivou ovog kantona biće nastavljena kroz realizaciju zajedničkih projekata i u narednom periodu.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.