»»

"/>
Završeno XVI otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike
Datum: 13.04.2013.

5

Nakon četiri dana takmičenja i druženja mladih muzičara sa područja cijele Federacije, svečanom priredbom u organizaciji goraždanske Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ zvanično je završeno XVI otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike.

 

Ovoj svečanosti prisustvovao je i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić koji je i zatvorio federalno takmičenje mladih muzičara.

7

 

 

– O značaju ovog takmičenja sigurno će posvjedočiti 340 učenika solista iz gitare, duvačkih instrumenata i harmonike, 13 horova i 33 škole učesnice.

 

Dragi učenici i studenti, vaša strastvena želja i znatiželja vođena vlastitom predanošću za obrazovanjem, ogroman trud i vrijeme koje je direktorica spomenula, poklonjeni istrajnom radu sa željom za znanjem su sigurno prave smjernice puta ka uspjehu. Na tom putu neki posustaju, a rijetko hrabri grabe prema vrhu, uprkos svim preprekama. Zato upravo vi svjedočite pričama o toj nepresušnoj energiji mladih generacija muzičkih umjetnika koji revitaliziraju stvari u našoj zemlji i grade svjetove na znanju i ljubavi. Uvjeren da sam da su vaši čisti pogledi na život i pozitivna energija ispravan put ka oplemenjivanju gradnje bolje budućnosti BiH. Na kraju želim poručiti da će Ministarstvo putem svojih projekata i programa te partnerstvom i dalje raditi na jačanju intelektualnih i stvaralačkih kapaciteta svih učenika i studenata na području F BiH – poručo je, između ostalog, u svom obraćanju ministar Damir Mašić.

 

Diplome muzičkim školama i akademijama koje su zaslužili njihovi vrijedni učenici i studenti dodijelio je zamjenik predsjednika Udruženja muzičkih/ glazbenih i baletnih pedagoga FBiH Bakir Kulenović .

10

 

Takmičenje u Goraždu proteklo je bez problema i u dobroj atmosferi, a njegovi organizatori se nadaju da će im u jednoj od narednih godina pripasti čast da ponovo budu njegovi domaćini.

 

Deset nagrada i dvije pohvale za  đake OMŠ „ Avdo Smailović“  Goražde

 

 Đaci osnovne muzičke škole „ Avdo Smailović“ i na ovogodišnjem takmičenju bili su više nego uspješni.

 

Osvojili su deset nagrada i dvije pohvale.

 

U instrumentu flauta prva mjesta osvojile  su Sara Medina Šehović i Merima Hubjer, drugo mjesto zauzela je Aida Delizaimović a treće Amila Ramić, sve u klasi profesorice Ajle Balić. Četiri nagrade osvojili su učenici gitare. Admir Čeljo ( klasa nastavnika Irhada Kuduza)  je osvajač druge, a Tarik Šahović, Hena Karaosmanović i  Irfan Pršeš III nagrade ( klasa nastavnice Emine Hubjer).

 

Uspješni su bili i  učenici harmonike. Treću nagradu osvojio je Balša Kajević u klasi nastavnika Samira Ahmetspahića,  treća nagrada pripala je i Emiru Vehaboviću ( klasa nastavnika Meha Bašića) a pohvale su zaslužili Meriha Ratković ( klasa nastavnika Meha Bašića) i Edvin Rahman ( klasa nastavnika Seada Ekića).

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.