»»

"/>
Goražde
Otvoren V Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH
Datum: 11.05.2013.

IMG_1843

U Goraždu je danas otvoren V Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH na kojem učestvuje više od 1500 učenika sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Na V Festivalu rada biće predstavljeno 49 stručnih zvanja i zanimanja, a u takmičarskom dijelu učestvuju učenici iz 61 srednje stručne i tehničke škole iz 36 gradova iz cijele BiH.

Pored afirmacije znanja i praktične djelatnosti mladih, te afirmacije srednjih stručnih i tehničkih škola, cilj ovog festivala je da se u široj javnosti popularišu pojedina stručna zanimanja, kao i da se prezentuju mogućnosti i dostignuća mladih.

Riječi dobrodošlice na ceremoniji svečanog otvaranja u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić“ uputili su zvaničnici, domaćini i organizatori.

IMG_1849

Riječi dobrodošlice u ime domaćina uputio je direktor Srednje tehničke škole “Hasib Hadžović” Muhamed Pleh.

-Želimo da ovo takmičenje pamtite po dobrim rezultatima ali prije svega po radosti druženja, potvrđenim starim i ostvarenim novim prijateljstvima, jer Goražde je grad u kojem se privreda razvija a nailazimo na razumijevanje svih jer ovi mladi ljudi nam trebaju – kazao je direktor Pleh.

-Ovaj festival je bitan za Goražde zato što ovaj grad doživljava jednu renesansu u smislu i da su organi vlasti i privrednici u funkciji stvaranja prosperiteta za sve stanovnike ovog kantona i zaista ste izuzetni domaćini – kazao je Hasan Brkić, predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola FBiH, koje je organizator manifestacije.

IMG_1864

Ovogodišnji Festival rada otvorio je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašo.

Uz takmičenja učenika u stručnim zvanjima i zanimanjima, u okviru ovog festivala održaće se i izložbe učeničkih radova i digitalne fotografije, te revija amaterskog filma koja će se organizovati u saradnji sa Foto i kino savezom BiH.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.