»»

"/>
Najmasovnije sportsko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u BPK Goražde
Atletski miting u Goraždu okupio veliki broj posjetilaca
Datum: 22.05.2013.

Copy of IMG_2091

U Goraždu je danas održan prvi Atletski miting za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kao najznačajniji sportski događaj organizovan na školskom nivou u ovoj godini, Atletski miting okupio je na Gradskom stadionu više od 3000 posjetilaca, među kojima je bilo i oko 250 učesnika.

Početak Atletskog mitinga ozvaničio je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK Goražde Dževad Adžem. Uz zahvalnost svima koji su podržali održavanje ove sportske manifestacije, ministar Adžem podsjetio je da se današnji miting održava na Dan sjećanja na nedužno stradale civile u goraždanskom naselju Lozje te ovom prilikom iskazao saosjećanje sa porodicama nastradalih.

Copy of IMG_2114

– Nadam se da dijelim vaše saosjećanje, jer na današnji dan, u naselju Lozje, nevino su  nastradali građani tog naselja. Termin ovog mitinga se poklopio sa obilježavanjem i ovog datuma, a ja isto tako predlažem da i u narednim godinama Atletski miting bude održan na ovaj dan, jer je to dokaz da naša mladost nastavlja svjetle tradicije, uz obrazovanje, uz poštivanje drugog i drugačijeg, uz toleranciju i vi ste garant da ovi prostori žive i da će živjeti u boljim uslovima. U to ime, u ime Vlade i premijera BPK Goražde proglašavam prvi Atletski miting osnovnih i srednjih škola otvorenim – kazao je u svom obraćanju ministar Dževad Adžem.

Učenici i učenice takmičili su se u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle, a u okviru mitinga organizovana je i Ciciban utrka za mališane iz goraždanskih vrtića, kao i utrka na 3000 metara za građane.

Pored Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, koje je i glavni inicijator te pokrovitelj ovog sportskog događaja, u organizaciji Atletskog mitinga učestvovali su i Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK, Udruženje pedagoga sporta BPK i Atletski klub „Goražde“.

Uz privredno društvo „Prevent Goražde“ koje je i glavni sponzor ovogodišnje manifestacije, sponzori ove sportske manifestacije takođe su i firme „Oniprom“, „Interex“ i „Bijele vode“.

 

 

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.