»»

"/>
Završnica ovogodišnjeg ciklusa takmičenja učenika na kantonalnom, federalnom i državnom nivou
Priznanja i nagrade za najbolje učenike, nastavnike i škole u ovoj školskoj godini
Datum: 12.06.2013.

IMG_2614

U Domu mladih Centra za kulturu Goražde večerasje održana ceremonija dodjele priznanja i nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola s područja BPK Goražde koji su pokazali najviše znanja i ostvarili najbolje rezultate na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Kantonalna takmičenja učenika održana su u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK, uz čiju podršku je ove godine u Goraždu održano i XVI Otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike, V Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH i Atletski miting učenika osnovnih i srednjih škola.

Čestitke najuspješnijim učenicima na početku svečanosti uputio je premijer BPK Goražde Emir Frašto.

Emir Frašto

Emir Frašto

„Bosansko-podrinjski kanton želi više, a to može samo sa najboljima. Najbolje na ovaj način prepoznajemo, ali najbolje treba pratiti i njegovati. Obećavam da ćemo učiniti sve da najboljima pružimo najbolje uslove. Da svojim radom doprinesemo da oni budu prepoznati i da im put bude najbolji. Vi se potrudite da najbolji vode ovu zemlju i time će naši brojevi biti brojevi najboljih koji žive na ovim prostorima. Na ovom prostoru treba da bude daleko više i molim najbolje da nam u tome pomognu“- kazao je premijer Frašto.

Nagrade učenicima generacije uručio je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem.

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola

Iskazujući posebno zadovoljstvo što se može obratiti roditeljima i učenicima koji su pokazali najviše znanje i osvojili zaslužna priznanja, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem zahvalio se i odao priznanje i svim prosvjetnim radnicima, školskim odborima i menadžementu škola, kao i svim privrednim subjektima koji su Ministarstvu pružili potrebnu pomoć u organizaciji takmičenja.

„Vlada BPK i njeno resorno ministarstvo ima jasan cilj i definisane prioritete, jedan od prioriteta je obrazovanje. U svijetu ubrzanog tehnološkog razvoja i informacionih tehnologija obrazovanje budućnosti je obrazovanje znanja i izlaznih kompetencija svakog pojedinca. To nas obavezuje da modernizujemo naše škole i pripremimo nastavnike i profesore za vrijeme koje dolazi, uz fokus na predškolski odgoj i cjeloživotno učenje.

Manifestacija kao što je ova jasan je pokazatelj da mi u Ministarstvu želimo ostvariti koliko god je moguće bolji kontaktna relaciji škola, roditelji, učenici i resorno ministarstvo“- kazao je ministar Adžem.

Dževad Adžem

Dževad Adžem

U ime učenika generacije, prigodne riječi uputili su Vedin Klovo i Vildan Živojević, a učenici generacije u ovoj školskoj godini su:Vedin Klovo (OŠ „Husein ef.Đozo“), Merisa Živojević (OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“), Aldina Omerhodžić (OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići), Mahir Ćorić (OŠ „Ustikolina“) Ustikolina, Deljo Elmina (OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača), Ajla Mudželet (OŠ „Prača“ Prača), Ermin Bašaškić (OMŠ „Avdo Smailović“), Vildan Živojević (STŠ „Hasib Hadžović“), Edo Kanlić (MSŠ „Enver Pozderović“) i Almedin Garaplija (SSŠ „Džemal Bijedić“).

Vildan Živojević

Vildan Živojević

Pored nagrada najbolje plasiranim učenicima na takmičenjima na svim nivoima, večeras su dodijeljena i priznanja najuspješnijim nastavnicima i školama, kao i učenicima generacije svih osnovnih i srednjih škola na području BPK Goražde.

Najbolje rezultate na ovogodišnjim kantonalnim takmičenjima učenika ostvarile su OŠ „Husein ef. Đozo“ i STŠ „Hasib Hadžović“.

Priznanje za STŠ "Hasib Hadžović"

Priznanje za STŠ “Hasib Hadžović”

Posebna priznanja i nagrade uručene su i školama koje su dale poseban doprinos u organizaciji takmičenja na višim nivoima koja su održana u Goraždu: OMŠ „Avdo Smailović“, STŠ „Hasib Hadžović“, SSŠ „Džemal Bijedić“ i MSŠ „Enver Pozderović.

Učenici i nastavnici OŠ "Husein ef.Đozo"

Učenici i nastavnici OŠ “Husein ef.Đozo”

Priznanja za uspješnu organizaciju dodijeljena su i Aktivu nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK, Udruženju pedagoga sporta i Atletskom klubu „Goražde“.

Svečani program dodjele nagrada i diploma uljepšali su svojim nastupom nastavnici OMŠ “Avdo Smailović”.

Svi nagrađeni učenici i škole na ovogodišnjim takmičenjima

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.