»»

"/>
Sastanak Organizacionog odbora
Sve spremno za odlazak sportista na jubilarne 50. MOSI
Datum: 24.06.2013.

Copy of IMG_3015

U prostorijama Muškog rukometnog kluba u Goraždu danas je održan sastanak Organizacionog odbora za odlazak sportista na 50. jubilarne Međuopćinske omladinske sportske igre (MOSI) koje će se od trećeg do sedmog jula održati u Prijepolju.

Na sastanku kojim je predsjedavao resorni ministar Dževad Adžem i kojem su prisustvovali predstavnici svih grana sporta koji će učestvovati na igrama, dogovoreni su detalji oko odlaska i boravka naših sportista na igrama.

Kako je tom prilikom istaknuto, predstavnici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prisustvovali su u petak, 21.juna sjednici Skupštine MOSI u Prijepolju gdje je zvanično izvršena prijava ekipa iz općina Goražde i Foča-Ustikolina za učešće na igrama.

Na sjednici je izvršeno i žrijebanje za takmičenje te dogovorene i ostale pojedinosti vezane za učešće, smještaj i ishranu sportista s područja ovog kantona.

Za učešće na MOSI u Prijepolju prijavljeno je 83 sportista iz Goražda koji će se takmičiti u sedam disciplina, dok će iz Ustikoline na ovim igrama učestvovati 10 sportista u dvije discipline.

Općina Goražde obezbijediće majice dok će cjekupne troškove učešća naših sportista na MOSI finansirati Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, odnosno njeno resorno ministarstvo.

Tradicionalno učešće sportista s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na igrama koje promovišu sportski duh i zajedništvo, znakovita je poruka iz ovog dijela jugoistočne Bosne da sport i prijateljstvo brišu sve granice i barijere među ljudima, istaknuto je na današnjem sastanku Organizacionog odbora.

Na MOSI u Prijepolju učestvovaće više od 3.000 sportista iz oko 30 gradova sa tromeđe nekadašnjih jugoslovenskih republika, koji će se takmičiti u skoro svim olimpijskim disciplinama.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.