»»

"/>
Premijer BPK-a Goražde i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Prijem za Sanina Kanlića – člana BiH karate reprezentacije
Datum: 03.02.2014.

Copy of IMG_6441

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh upriličili su danas prijem za Sanina Kanlića iz Goražda, člana BiH karate reprezentacije koji je na Svjetskom prvenstvu u karateu, održanom krajem prošle godine u Španiji, ostvario zapaženo 5. mjesto.

Povod za današnji prijem kojem je prisustvovao i Saninov trener Mensur Ćurović je njihov skori odlazak na Evropsko prvenstvo u karateu.

– Sa reprezentacijom sam imao ciklus priprema, održali smo dosta trening mečeva i ovo je prvi put u historiji bh. karatea da se reprezenacija okupi na jednom mjestu da radimo trening mečeve. Ono što je bitno, jeste da sam prošao i ciklus priprema u svom matičnom klubu i mogu reći da osjećam potrebnu dozu spremnosti, a ostaje da vidimo kako će sve biti na Evropskom prvenstvu – kazao je Sanin.

Čestitke na postignutom uspjehu na Svjetskom i puno sreće na predstojećem Evropskom prvenstvu u karateu, Saninu su uputili premijer Emir Frašto i resorna ministrica Azra Kuljuh.

– Mislim da možemo biti ponosni na podršku koju dajemo za naše sporstiste iz BPK-a Goražde, kao i na rezultate koje naši sportisti postižu. Sigurno je da ovaj kanton ima ljude koji su perspektivni u sportu, što se dokazalo mnogim uspjesima, a i ovim današnjim – kazala je ministrica Azra Kuljuh.

Kao i u svim dosadašnjim slučajevima kada je u pitanju vrhunski sport, Vlada BPK-a Goražde i resorno ministarstvo podržat će odlazak mladog Goraždanina na ovo značajno takmičenje.

O Saninovom talentu i ostvarenim rezultatima govorio je i njegov trener u matičnom klubu „Holiday“ Goražde Mensur Ćurović-Roka.

– Svakom klubu i treneru je drago kad ima reprezentativca koji predstavlja državu na ovako jakim takmičenjima kao što su Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Sanin je trenutno jedan od najperspektivnijih takmičara u državi. Za očekivati je bolji rezultat na Evropskom prvenstvu, mada će biti teško jer učestvuje 50 država – istako je Ćurović.

Evropsko prvenstvo u karateu 2014. održava se u od 5. do 10. februara u Lisabonu.

Copy of IMG_6442

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.