»»

"/>
BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON GORAŽDE
Započelo obilježavanje 1.marta – Dana nezavisnosti BiH
Datum: 28.02.2014.

Copy-of-IMG_6988

Historijskim časom u svim školama i malonogometnim turnirom u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ danas je započelo obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

U ime organizatora malonogometnog turnira, Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i Udruženja pedagoga sporta, riječi dobrodošlice uputio je Damir Žuga, predsjednik Aktiva nastavnika.

Malonogometni  turnir  u kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola sa prostora BPK Goražde otvorila je ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh.

admin-ajax

„Treba da budete ponosni što učešćem na turniru i vi dajete svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog i nama dragog praznika. Obilježavajući ga, vi istovremeno čuvate sjećanje na sve one koji su svoje znanje, sposobnost, energiju, ljubav i na koncu svoje živote uložili u suverenost i nezavisnost Bosne i Hecegovine.

Nikad ne smijemo zaboraviti ni ko smo ni što smo, niti hiljadugodišnje postojanje naše zemlje čiju nezavisnost danas slavimo.

Ljubav i patriotizam prema svojoj domovini razvijamo i na ovaj način, sportskim nadmetanjem, druženjem i fer plej borbom.

Zahvaljujem se i vašim profesorima koji organizuju ovakva takmičenja, Aktivu nastavnika tjelesnog odgoja i Udruženju pedagoga sporta, koji vrijedno rade da u vama razviju zdrav duh i tijelo.

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport podržava i podržavaće ovu i slične aktivnosti- istakla je ministrica Kuljuh.

U kategoriji osnovnih škola, prvo mjesto na malonogometnom turniru osvojila je ekipa OŠ „Ustikolina“, drugo mjesto pripalo je OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ iz Vitkovića, a treće OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“.

U kategoriji srednjih škola, najbolji su bili učenici iz Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“, drugo mjesto osvojila je ekipa Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“, dok je treće mjesto pripalo ekipi Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“.

Nagrade pobjedničkim epipama uručila je direktorica Pedagoškog zavoda BPK Dika Makota.

Zahvaljujući Magacin Kabareu i Face TV, učenici osnovnih škola s područja BPK Goražde danas su imali priliku da pogledaju i prvi bh dokumentarno-igrani dječiji film pod nazivom „Mit o Bosni“, autora polaznika radionice Kreativnosti i mašte Malog Magacin kabarea iz Sarajeva.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.