»»

"/>
UPIS UČENIKA U PRVE RAZREDE U MJESTIMA POVRATKA
Održan okrugli sto u Osnovnoj školi „Ustikolina“
Datum: 07.05.2014.

IMG_8485

U organizaciji Osnovne škole „Ustikolina“ i Misije OSCE-a u BiH danas je u ovoj školi održan okrugli sto o temi saradnje Osnovne škole „Ustikolina“ i povratničke zajednice općine Foča (FBiH) u čijem radu su učestvovali i predstavnici Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde predvođeni ministricom Azrom Kuljuh, načelnik općine Foča (FBiH) Zijad Kunovac, sveštenik crkvene opštine Miroslav Vujičić te predstavnici udruženja povratnika u ovu lokalnu zajednicu.

Kako zvanični upis učenika u prve razrede osnovnih škola na području našeg kantona počinje 12. maja 2014. godine, cilj okruglog stola bio je da se pošalje poruka povratničkim porodicama da svoju djecu upisuju u škole u mjestima povratka. Dosadašnja saradnja obrazovnih institucija na području našeg kantona i susjednih općina ocijenjena je kao dobra, a primjeri dobre prakse istaknuti su i danas.

– Osnovna škola „Ustikolina“ otvorena je za saradnju sa svim institucijama, te vladinim i nevladinim organizacijama. Mi imamo veoma dobru saradnju sa osnovnim školama iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, gdje su naši učenici uzeli učešće u niz projekata. Škola je opremljena savremenom opremom, stručnim kadrom i može zadovoljiti sve kriterije obrazovnog procesa – istakao je direktor škole Mensad Arnaut.

Kantonalno ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport će i u narednom periodu nastojati da obezbijedi što bolje uslove u institucijama obrazovanja na području našeg kantona, rečeno je ovom prilikom.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.