»»

"/>
MINISTAR ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT I DIREKTORICA PEDAGOŠKOG ZAVODA
Posjeta OMŠ „Avdo Smailović“ i OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“
Datum: 11.03.2015.

IMG_5362

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga i direktorica Pedagoškog zavoda BPK-a Dika Makota danas su posjetili OMŠ „Avdo Smailović“ i OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“.

Posjete su organizovane u sklopu obilaska svih osnovnih škola, nakon čega će uslijediti i posjete srednjim školama koje djeluju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

– Cilj današnjih posjeta bio je sagledavanje situacije u ovim školama i njihovo upoznavanje sa nacrtima Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta BPK-a Goražde za ovu godinu. Razgovarano je i o realizaciji planova i programa rada za ovu godinu, stvaranju socijalnog dijaloga sa predstavnicima sindikalnih podružnica u okviru škola, te predstavljanju novih projekata koje smo mi kao Vlada pokrenuli s ciljem poboljšanja procesa obrazovanja na području kantona – istakao je resorni ministar.

Prilikom posjete OMŠ „Avdo Smailović“ direktorica škole Selma Verem upoznala je predstavnike ministarstva i Pedagoškog zavoda s radom i potrebama ove škole te planovima za naredni period.

IMG_5337

Ministar Damir Žuga kazao je da će Vlada nastaviti sa pružanjem podrške školama, posebno kad je riječ o projektima čiji je cilj unaprjeđenje uslova rada i obrazovnog procesa. Ovom prilikom posebno je istaknut Projekat utopljavanja OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“, u okviru kojeg će resorno ministarstvo ovoj školi pružiti podršku prilikom apliciranja za realizaciju treće faze projekta.

U OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ aktuelna je realizacija nekoliko projekata.

– Trenutno radimo na tri projekta i pratimo ono što je aktuelno, počevši od Fonda za zaštitu okoliša i Fonda otvorenog društva, a užurbano radimo i na jednom projektu koji se odnosi na adaptaciju i uređenje pokretnog školskog igrališta i opremanje Kabineta engleskog jezika – istakla je direktorica OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Ediba Bećirević.

IMG_5348

U sklopu posjete ovoj osnovnoj školi, predstavnici resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda posjetili su i odjeljenje u kojem borave djeca s posebnim potrebama, gdje je s nastavnicima razgovarano o trenutnim aktivnostima ovog odjeljenja i mogućnostima unaprjeđenja njihovog rada.

Za sljedeću sedmicu planirana je posjeta i OŠ „Husein ef. Đozo.“

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.