»»

"/>
Prva zvanična posjeta OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ nakon imenovanja nove direktorice
Datum: 23.06.2015.

IMG_7656

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga i direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota danas su upriličili prvu zvaničnu posjetu  OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima nakon izbora i imenovanja nove direktorice škole Elme Hamzić.

Ovom prilikom održan je sastanak kojem su prisustvovali i članovi Školskog odbora i na kojem je razgovarano o trenutnim aktivnostima i problemima u radu škole, kao i mjerama koje će se poduzeti kako bi učenici i nastavnici što spremije dočekali početak nove školske godine.

Resorni ministar iskazao je posebno zadovoljstvo zbog toga što su direktora škola birali roditelji učenika i uposlenici škole.

– Izbor direktora ove škole je prošao dostojanstveno i bez ikakvih problema. Za mjesto direktora bila su prijavljena dva kandidata koja su predstavila kvalitetne programe koje je revidirao Pedagoški zavod i koji su dobili najviše ocjene. Nakon toga, resorno ministarstvo je prepustilo roditeljima, nastavnicima i  uposlenicima da sami izaberu direktora škole. Danas smo ovdje da čestitamo novoimenovanoj direktorici i da kažemo da ćemo pratiti realizaciju razvojnog plana ove škole koji je veoma ambiciozan, kao i da ćemo pružiti potrebnu podršku ovoj školi koja, pored ove centralne, u svom sastavu ima i tri područne škole – istaknuo je resorni ministar.

Kako bi se osigurala potrebna sredstva za poboljšanje uslova rada u ovoj školi, ministar je pozvao predstavnike škole da pripreme projekte sa kojima će aplicirati kod Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, ali i drugih nivoa vlasti.

Direktorica kantonalnog Pedagoškog zavoda takođe je kazala da će Zavod pružiti punu podršku školi i usposlenicima s ciljem da se stvore optimalni uslovi za rad nastavnika i učenika i ispune potrebni kriteriji za realizaciju nastavnih planova i programa.

Ovom prilikom direktorica škole iskazala je zahvalnost zbog današnje posjete i obećane podrške  Ministarstva i Zavoda te kazala da će ova škola u narednim mjesecim biti aktivna kad je u pitanju podnošenje projekata za unaprjeđenje uslova rada, kao i da je zasad izvjesna realizacija dva projekta koja će podržati World Vision i resorno ministarstvo.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.