»»

"/>
Upriličen prijem za Huseina Drljevića Ska
Datum: 14.07.2015.

IMG_7967

U kabinetu ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je organizovan prijem za Goraždanina Huseina Drljevića, poznatijeg po nadimku Ska i jednog od najvećih sportskih humanitarnih radnika sa ovih prostora.

Ovom prilikom Huseinu Drljeviću uručena je zahvalnica za ogroman doprinos u stvaranju preduslova za razvoj sporta u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kao i za dvadesetogodišnju kontinuiranu podršku i pomoć sportskim klubovima s područja Bosansko – podrinjskog kantona Goražde.

Pored ministra za obrazovanje mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žuge, prijemu je prisustvovao i direktor OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde Almir Sijerčić, koji se zahvalio gospodinu Drljeviću na važnoj sportskoj opremi koju je donirao ovoj školi u 2015. godini, s naglaskom da je jedan dio ove sportske opreme korišten i prilikom provođenja projekta „Škola u prirodi“.

Samo u ovoj godini Husein Drljević Ska uručio je vrijednu sportsku opremu RK „Radnički“,  FK „Dribling“ Goražde, OK „Goražde“ Goražde, ŠK „Goražde“ Goražde, te svim registrovanim fudbalskim klubovima kao i Muftijstvu goraždanskom.

Cijeneći veliko sportsko iskustvo gospodina Drljevića na prijemu je bilo riječi i o modernizaciji sportske infrastrukture na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, usavršavanju stručnih lica u sportu te formiranju Vijeća za sport kao najvećeg savjetodavnog tijela Vlade Bosansko – podrinjskog kantona Goražde, koje se brine za razvoj i kvalitet sporta na nivou Bosansko – podrinjskog kantona Goražde.

Ska

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.