»»

"/>
POVODOM 40.GODIŠNJICE I RADA OMŠ „AVDO SMAILOVIĆ“
Čestitka kantonalnog ministra obrazovanja
Datum: 04.11.2015.

12188976_40-godina-OMŠ-Avdo-Smailović-458x358

Ministar za obrazovanje,mlade, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK Goražde Damir Žuga uputio je čestitku menadžmentu, nastavnicima, uposlenicima i učenicima Osnovne muzičke škole „Avdo Samilović“ koja obilježava 40 godina uspješnog postojanja i rada. U čestitki stoji:

Poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo i čast da povodom 40. godišnjice postojanja i  rada OMŠ „Avdo Smailović“ Goražde uputimo iskrene čestitke vama, koji svojim radom i trudom doprinosite ostvarenju najvećih stvaralačkih potencijala naše djece te boljeg društva u cjelini.

Profesija, koju ste odabrali, lijepa je i teška. Sa željom da i dalje zadržite visoke standarde u postizanju rezultata u radu sa učenicima, te u cilju što kvalitetnijeg osposobljavanja rada nastavnika i afirmacije muzičke umjetnosti u Bosni i Hercegovini, iskreno vam čestitamo.

Doprinos koji dajete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde vidljiv je na svakoj manifestaciji i proslavi kroz učešće vaših učenika i nastavnika. Vaša škola je iznjedrila mnoge talente koji širom svijeta nose glas o Goraždu i glas o vašoj raspjevanoj, „Sunčanoj školi“.

 Najveće bogatstvo je što su bivši učenici škole sada predavači, nastavnici i što se s radošću vraćaju u naš grad i muzičku školu.

Razvoj muzičke kulture u društvu smatramo posebno bitnim, pa u to ime i nastojimo ulagati maksimum podrške u položaj i status škole, nastavnika i učenika, ravnopravno sa svim redovnim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Uvjereni smo da će se naši izuzetni odnosi saradnje još više razvijati na obostrano zadovoljstvo.

Sa željom da nam još dugo trajete i ispisujete ljetopis škole sa najvećim priznanjima i uspjesima još mnogo godina, želimo vam svu sreću.

SRETAN VAM DAN ŠKOLE

 

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga sa saradnicima

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.