»»

"/>
ZAOKRUŽEN ČETVRTI CIKLUS EDUKATIVNIH SEMINARA PEDAGOŠKOG ZAVODA BPK-A
Dodijeljene zahvalnice predavačima i rezimirani rezultati održanih seminara za nastavnike
Datum: 05.02.2016.

IMG_1895

U organizaciji Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održana svečanost dodjele zahvalnica predavačima na edukativnim seminarima za nastavnike i druge učesnike u odgojno-obrazovnom procesu u predškolskim ustanovama, te osnovnim i srednjim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su održani tokom zimskog raspusta.

Ovom prilikom rezimirani su učinci i koristi održanih seminara kao jednog od modela unaprjeđenja nastavnog procesa i odgojno-obrazovnog rada u školama.

Direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota iskazala je zadovoljstvo zastupljenim temama i posjećenošću seminarima, te kazala da su nakon analize ostvarenih rezultata definisani određeni ciljevi i zaključci koje će Pedagoški zavod u narednom periodu nastojati realizovati u saradnji sa školama.

IMG_1885

 

– Zaključak je bio da znanje mora biti fukcionalno, da nastavnik mora biti voditelj, a ne samo pasivni posmatrač, da moramo uvoditi inovativne metode u proces nastave i ako ovo realizujemo, imat ćemo još veći pomak u procesu obrazovanja – kazala je ona.

Nakon svakog od ovih seminara napravljene su procjene mogućih tema za predstojeće seminare, koje su svrstane u četiri osnovne grupe, a to su:  vršnjačko nasilje, unaprjeđenje komunikacije i međuljudskih odnosa u školama, ekološki odgoj, dječije stvaralaštvo i nove tehologije, te teme u oblasti sporta.

Direktorica Makota je naglasila da je ovo bio četvrti ciklus seminara za nastavnike u organizaciji Pedagoškog zavoda i da su u njegovu realizaciju bili uključeni eksperti za određene oblasti, ali i sami nastavnici i profesori.

– Pokušali smo da uspostavimo dobru komunikaciju, da naši nastavnici kažu šta ih interesuje i šta im nedostaje. Iz svega toga izvlačimo zaključke šta mi možemo da realizujemo i pokušavamo ciljano da pozivamo edukatore na određene teme – pojasnila je ona.

Osim ovih seminara koji se organizuju kao dio redovnih programskih aktivnosti, Pedagoški zavod uključen je u stalni savjetodavni proces u obrazovanju, a u skladu sa potrebama organizuje i druge aktivnosti čiji je cilj unaprjeđenje odgojno-obrazovnog procesa u školama i predškolskim ustanovama na području BPK-a Goražde.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.