»»

"/>
MINISTAR ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT DAMIR ŽUGA ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE SPORTSKIH KLUBOVA IZ GORAŽDA
Ukazano na neophodnost usvajanja Budžeta BPK-a za 2016.godinu
Datum: 31.03.2016.

slike-006

U prostorijama Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan prijem za  predstavnike i članove Košarkaškog kluba “Radnički“, Muškog rukometnog kluba „Goražde“ i Odbojkaškog kluba „Goražde“.

Razgovarano je o postojećim problemima u radu ovih klubova, njihovim potrebama, te mogućnostima unaprjeđenja kako bi se doprinijelo što kvalitetnijem razvoju sporta na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

„Želim da se zahvalim ministru na pozivu, inače od njega imamo veliku podršku. Svi znamo da je naš klub u predstojećoj takmičarskoj sezoni ostvario značajne uspjehe. Osvojili smo prvo mjesto i sada nam predstoji borba za  Play Off. Situacija u našem kantonu je veoma komplikovana u smislu finansija i  i znamo da od 1. aprila nećemo biti u mogućnosti dobijati redovna novčana sredstva od Ministarstva i od Vlade BPK. Iskoristio bih priliku da pozovem sve odgovorne ljude koji su u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti našeg kantona da pristupe racionalno ovom problemu i da nađu neko rješenje“- kazao je predsjednik OK „Goražde“ Nermin Obuća.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga naglasio je da je Vlada BPK Goražde planirala veća sredstva u budžetu namijenjena za sport u odnosu na ranije godine i to u iznosu od 500.000,00 KM, kao i da bi zahtjevi za finansijska sredstva u svrhe sportskih takmičenja upućeni od strane sportskih klubova bili odobreni da je usvojen budžet.

„Mi smo u Ministarstvu osjetili potrebu da izrazimo zahvalnost sportskim ekipama koje su ostvarile najbolje rezultate u svom rangu takmičenja, a to su KK“Radnički“, MRK „Goražde“,  i OK „Goražde“. S obzirom na to da za KK “Radnički“ i OK „Goražde“ slijedi Play Off , ovim putem pozivam sve građane da u subotu i nedjelju prisustvuju utakmicama u Gradskoj dvorani i podrže naše sportiste. Mi smo ove godine za sport u budžetu planirali 500.000,00 KM, kao i sredstva za sanaciju dvorane. Vjerujem da će budžet biti što prije donesen i apelujem na sve one koji mogu doprinijeti da se to što prije desi, jer nikom ne odgovara ova blokada budžeta“- kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga.

Također, izražena je potreba za rekonstrukcijom Gradske dvorane, gdje je naročito istaknuta potreba za grijanjem.

-„MRK “Goražde“ je doživio veliku tranziciju iz problema sa dugovanjima. Nalazi se na dobrom putu da se vrati u društvo najboljih. Situacija u kojoj se nalazimo nije nimalo dobra, nalazimo se u teškim finansijskim problemima, pogotovo nakon blokade budžeta. Pozivam političare i ovim putem ih iskreno molim da probaju naći rješenje da se što prije prevaziđe ova kriza, kako bi svi mogli funkcionisati i nastaviti svoj rad“-  riječi su predsjednika uprave MRK „Goražde“ Naska Krajišnika.

I predsjednik KK „Radnički“ Hasan Rikalo podržao je svoje kolege u molbi za što bržom deblokadom budžeta, budući da su svi sporstki klubovi na području Kantona u teškoj finansijskoj situaciji.

S obzirom na to da Budžet  BPK-a Goražde za 2016. godinu još uvijek nije usvojen, realizacija ovih aktivnosti neće biti ostvarena sve dok se  budžet se ne usvoji.

slike-009

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.