»»

"/>
MINISTAR ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT DAMIR ŽUGA
Najavljen program manifestacije „98 godina fudbala u Goraždu“
Datum: 21.04.2016.

Ministarstvo-za-obrazovanje

Nakon što je na inicijativu Fudbalskog kluba „Goražde“ i Udruženja za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine  „Sinan-paša Sijerčić“ održan radni sastanak u vezi sa organizacijom manifestacije „98 godina fudbala u Goraždu,“ ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  Damir Žuga danas je izrazio podršku Ministarstva u realizaciji ovih aktivnosti, te najavio programski sadržaj  povodom obilježavanja 98 godina fudbala u Goraždu.

Prema riječima ministra, ovaj događaj će se održati u srijedu, 11. maja 2016. godine, kroz cjelodnevne aktivnosti, što uključuje gostovanje organizatora ove manifestacije u programu Radija Goražde, PRESS konferenciju u maloj sali Centra za kulturu Goražde, prijateljsku utakmicu između fudbalskih klubova „Goražde“ i „Azot“ Vitkovići.

Povodom obilježavanja ove manifestacije u maloj sali Centra za kulturu Goražde bit će upriličena izložba starih fudbalerskih fotografija iz Goražda, kao i javna tribina o temi “98 godina fudbala u Goraždu,“ na kojoj će biti uručene zahvalnice i priznanja najstarijim goraždanskim fudbalerima.

„ Ovo je jedna zanimljiva inicijativa koja daje niz različitih sadržaja. Postoje fotografije i iz 1922. godine i lijepo je vidjeti da ih imamo sačuvane. Fotografije imaju veliku vrijednost i mi ćemo ih pokušati objediniti te napraviti adekvatnu prezentaciju svih tih fudbalskih generacija. Ovim putem pozivam sve sportske radnike koji su se bavili ovim sportom da ispričaju svoje anegdote na javnoj tribini koja će se desiti nakon izložbe“ – kazao je ministar.

On je ovim putem izrazio zahvalnost inicijatorima i nevladnim organizacijama koje su se naknadno uključile u organizaciju ove manifestacije, kao i svim ljudima koji su dali doprinos u razvoju sporta u našem gradu u tom periodu.

Izložba fudbalskih fotorgafija će trajati tri dana od 11. do 13. maja 2016. godine, u holu Centra za kulturu Goražde, a na manifestaciju je najavljen i dolazak specijalnih gostiju iz Sarajeva i Beograda.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.