»»

"/>
SPORTSKE MANIFESTACIJE - ATLETSKI MITING I DAN ŠKOLSKOG SPORTA
U Goraždu održan 4. atletski miting
Datum: 23.05.2016.

A.-miting

U organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Udruženja pedagoga sporta i Atletskog  kluba Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, danas je na Gradskom stadionu u Goraždu održan 4. atletski miting za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde.

Početak Atletskog mitinga, koji je ujedno i kantonalno takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola, ozvaničio je premijer Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

IMG_2109

 

Prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko- podrinjskog kantona Goraže Damira Žuge, u Atletskom mitingu učešće su uzeli i učesnici iz drugih gradova, između ostalih i učenici iz Rogatice.

– Atletski miting dolazi na kraju svih sportskih manifestacija koje se organizuju u jednoj školskoj godini i već je prešao u tradiciju. Zadovoljstvo nam je da imamo sve veći broj takmičara iz susjednih gradova. Evo i Rogatica je prisustvoala u kompletnoj ekipi. Zahvaljujemo se kompanijama koji su podržale Atletski miting, prije svega kompaniji „Prevent“, kao i  organizatorima. I naravno, zahvalnost našim vrtićima „Sunce“ i  SOS „Kinderdorf“ koji su dali doprinos sa „Ciciban utrkom“ – riječi su ministra.

IMG_2107

 

Atletski miting započeo je „Ciciban utrkom“ za mališane iz goraždanskih vrtića. Učenici i učenice su se takmičili u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle, a u okviru mitinga organizovana je i utrka na 2500 metara za građane.

Pobjednicima „Ciciban utrke“ zahvalnice su uručili premijer Emir Oković, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i resorni ministar Damir Žuga.

Paralelno s održavanjem Atletskog mitinga, danas je po prvi put obilježen i Dan školskog sporta na području BPK-a Goražde.

Fotografije: “Foto Prses”, gorazde.ba

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.