»»

"/>
ODRŽANA 7. IZVJEŠTAJNA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA PEDAGOGA SPORTA GORAŽDE
Organizovane brojne sportske aktivnosti tokom 2016. godine
Datum: 09.01.2017.

Skupstina-Udruzenja-pedagoga-sporta3

Sedma izvještajna sjednica Skupštine Udruženja pedagoga sporta Goražde održana je danas u prostorijama sale Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon usvajanja zapisnika 6. redovne izvještajne sjednice Udruženja, uslijedilo je usvajanje Izvještaja o radu, kao i finansijskog izvještaja Udruženja pedagoga sporta Goražde te Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja za 2016. godinu.

Naime, Udruženje pedagoga sporta Goražde je tokom 2016. godine organizovalo brojne sportske aktivnosti na području Bosansko-podrinjskog kantna Goražde, koje su započele s mjesecom januarom 2016. godine, kada je u organizaciji Univerzalne škole sporta realizovana škola skijanja na Bijelim vodama i Igmanu.

Organizovana je i najveća sportska manifestacija 4. atletski mitnig, što je ujedno bilo Kantonalno takmičenje u atletici za osnovne i srednje škole.

 

Skupstina-Udruzenja-pedagoga-sporta.1

Osim organizovanih kantonalnih takmičenja u odbojci, košarci, atletici, nogometu i stonom tenisu, učenici s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde učestvovali su i na Federalnom takmičenju u odbojci i košarci gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Također, u protekloj 2016. godini Univerzalna škola sporta organizovala je i školu plivanja, a u organizaciji Udruženja pedagoga sporta Goražde realizovane su Igre na Žanju, kao i Sportske igre mladih te Sportske igre Goraždanskog okruga (SIGO).

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program rada ovog Udruženja, kao i Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Također, usvojen je i Pravilnik o radu Udruženja pedagoga sporta Goražde te je izvršena reevidencija članova Udruženja pedagoga sporta Goražde.

Važno je istaći da Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obilježava dvadeset godina svog rada, dok Udruženje pedagoga sporta Goražde, koje je u 2016. godini dobilo posebno priznanje za rad od Sportskog saveza Bosne i Hercegovine, obilježava sedam godina svog rada.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.