»»

"/>
MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT I PEDAGOŠKI ZAVOD BPK GORAŽDE
Uručene zahvalnice edukatorima za održane seminare u oblasti obrazovanja
Datum: 22.02.2017.

IMG_3615

U januaru ove godine, Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizovao je seminare na kojima su se u ulozi predavača našli nastavnici koji su prenijeli primjere dobre prakse uposlenicima u procesu obrazovanja.

U prostorijama Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je upriličena dodjela zahvalnica direktorima, stručnim saradnicima, odgajateljima, nastavnicima i profesorima goraždanskih srednjih i osnovnih škola, te predškolskih ustanova za doprinos u održanim seminarima.

Zahvalnice su uručili resorni ministar Damir Žuga i direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota.

IMG_3623

 

– Želim da se zahvalim svima koji su doprinijeli da edukacijom naših nastavnika poboljšamo proces obrazovanja i da, kroz dobru praksu, ojačamo kompetencije uposlenika u obrazovanju, s ciljem dobrog i kvalitetnog rada, a što je i prioritet u radu Ministarstva – rekao je ministar Damir Žuga.

Također, riječi zahvalnosti edukatorima uputila je i direktorica Zavoda Dika Makota, koja je ovom prilikom kazala da je ovo peta godina otkako se realizuju ovakvi seminari i ujedno izrazila zadovoljstvo zbog toga što ovakve edukacije pomažu da se kvalitet obrazovanja poveća.

Naglašeno je da će se edukacije nastavnog osoblja u organizaciji Pedagoškog zavoda nastaviti i u narednom periodu, uz iznalaženje mogućnosti za dolazak i drugih stručnjaka na ove seminare.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.