»»

"/>
UPRILIČEN PRIJEM ZA MLADOG KARATE REPREZENTATIVCA BIH ALDINA MIĆIVODU
Prvi korisnik sportske stipendije na području BPK-a Goražde u školskoj 2016/2017. godini
Datum: 24.02.2017.

IMG_3815

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga danas je u zgradi Vlade kantona upriličio prijem za mladog karate reprezentativca Bosne i Hercegovine i člana Karate kluba „Goražde“ Aldina Mićivodu i njegovog trenera Ramiza Mićivodu.

Naime, Aldin Mićivoda je na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održavalo u Sofiji od 15. do 19. februara pokazao visok nivo takmičarske forme i osvojio drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju.

S tim u vezi, na današnjem prijemu resorni ministar Damir Žuga izrazio je veliku zahvalnost Aldinu za njegov ostvareni rezlutat na Evropskom prvenstvu u Sofiji, s željom da i u narednom periodu kao i do sada dostojanstveno predstavlja naš grad, odnosno Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

„Ponosan sam na Karate klub „Goražde“, na Aldina Mićivodu kao mog učenika i na njegov vrhunski rezultat. Biti viceprvak u Evropi među 1200 takmičara, a u njegovoj konkurenciji među 40 takmičara, i ostvariti drugo mjesto je zaista nešto što BiH čini ponosnom, a tako i našu lokalnu zajednicu i kanton. Mislim da je svaki građanin ove države i našeg kantona bio ponosan na Aldina u proteklom periodu. Aldinu, kao učeniku srednje škole, želim svako dobro i želim da i dalje nastavi s vrhunskim rezultatima“ – kazao je on.

IMG_3803

Kako ističe mladi i uspješni karatista Aldin Mićivoda pripreme za Evropsko prvenstvo u Sofiji su trajale dugo, uz svakodnevne treninge, po dva puta dnevno.

„Ovaj rezultat mi znači mnogo i ovo je veliki uspjeh za mene. Za Evropsko prvenstvo sam se pripremao mnogo i na kraju osvojio srebrnu medalju. Imao sam pet borbi. U prvoj borbi sam savladao takmičara iz Irske, zatim u drugoj borbi Francuza, u trećoj Mađara i u četvrtoj borbi predstavnika Kosova i tako ušao u finale, gdje sam u finalu izgubio odTurčina rezultatom 5:0. Očekivao sam da ću dobiti medalju, nadao sam se i zlatnoj medalji, ali sam zadovoljan i sa srebrnom“ – riječi su Aldina.

Istaknuto je da je ovaj mladi karatista zahvaljujući svojim zapaženim rezultatima ispunio uslove za dobijanje prve sportske stipendije na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  u školskoj 2016/2017. godini.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.