»»

"/>
OTVOREN 10. JUBILARNI, MEĐUENTITETSKI KAMP NA SADBI
Kroz kamp će proći oko 140 djece podijeljenih u dvije grupe
Datum: 03.07.2017.

 

U organizaciji Udruženja „Pomoć djeci Balkana“,  u prostorijama osnovne škole na Sadbi danas je svečano otvoren deseti, jubilarni, međuntitetski kamp koji pored djece iz Goražda okuplja djecu iz susjednih općina Republike Srpske. Pored učenika i njihovih nastavnika, svečanosti je prisustvovao veliki broj prijatelja i gostiju, a kamp je zvanično otvorio premijer BPK Goražde Emir Oković.

On je u svom obraćanju ukazao na značaj realizacije ovakvih i sličnih projekta koji mogu doprinijeti prosperitetu države BiH.

„Mi smo svjesni da živimo u jednom društvu koje je poslije rata dosta pocjepano i te posljedice osjećamo još uvijek i danas. BiH pokušava pronaći ključ za saradnju koji će doprinijeti prosperitetu  ovoj državi , a mislim da je na ovim generacijama taj teret.  Na nama je da im poboljšamo uslove kako bi uz podršku sviju nas uspjeli da ovu zemlju izvedu na pravi put, a istorija će pokazati koliko je ko uspio u tom dijelu“-riječi su premijera BPK Goražde Emira Okovića.

Ove godine kroz kampovanje će proći oko 140 djece, podijeljenih u dvije grupe, u terminima od 01.07. do 07.07. i od 07.07. do 14.07.2017.godine. Djeca iz Goražda, Ilovače, Višegrada, Ustikoline, Foče i Čajniča pored druženja će imati priliku da učestvuju i u radionicima, te edukativnim sadržajima.

Projekat pored španske humanitarne organizacije „Cooperacion Balkanes“ već petu godinu zaredom finansira Američka ambasada u BiH, a podršku je pružila i Vlada BPK Goražde .

„Ovaj kamp ima tradiciju i mogu reći da se djeca koja su dolazila prvih godina već zapošljavaju u našoj goraždanskoj privredi i to je naš uspjeh, uspjeh našeg projekta.  Glavni cilj nam je da se prestane sa retorikom mržnje i stvori povjerenje, drugarstvo, prijateljstvo i razumijevanje, a sve to će doprinijeti boljem životu sutra“-kazao je koordinator projekta Husein Halilović.

 

Za učesnike kampa, Ljiljanu Kovačević iz Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Čajniča i Asima Tukića iz Osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“, kao i za sev učesnike međuentitetskog kampa na Sadbi, ovakvo druženje je od velikog značaja.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.