»»

"/>
MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT BPK-A GORAŽDE
Upriličen prijem za učenike s prostora našeg kantona koji će boraviti u desetodnevnoj posjeti Republici Turskoj
Datum: 18.07.2017.

 

Predstavnici Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas su u sali Skupštine upriličili prijem za učenike srednjih škola s područja našeg kantona koji uče turski jezik i koji će imati priliku boraviti u desetodnevnoj posjeti Republici Turskoj.

Naime, Institut Yunus Emre Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja Republike Turske u periodu od 20. do 30. jula tekuće godine organizuje posjetu Istanbulu za najuspješnije učenike srednjih škola iz Bosne i Hercegovine koji uče turski jezik, a među kojima se nalazi i devet najuspješnijih učenika srednjih škola s područja našeg kantona, koji će u  Republici Turskoj boraviti u pratnji svoje profesorice turskog jezika Lejle Gušo.

Na današnjem prijemu ministar za obrazovanje, mlade, nauku kulturu i sport  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga ukazao je na dobru saradnju sa Republikom Turskom.

 

 

„Sporazum koji smo mi potpisali u Republici Turskoj 2015. godine je doprinio saradnji između obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini sa obrazovnim institucijama u Republici Turskoj, a od 2015. godine imali smo i nekoliko donacija od strane Republike Turske na prostoru našeg kantona. Meni je posebno drago što turski jezik iz godine u godinu ima ekspanziju u našem kantonu“ – kazao je on.

Istaknuto je da će tokom desetodnevne posjete učenici imati priliku upoznati kulturno-historijske znamenitosti Istanbula, kao i da će praktično moći primijeniti ono gradivo koje su savladali tokom nekoliko godina izučavanja turskog jezika.

Također, učenici će imati priliku da sklope nova prijateljstva budući da će učešće u ovom programu uzeti učenici iz devet gradova Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.