»»

"/>
PREDSTAVNICI ORGANIZACIJE SAVE THE CHILDREN ZA SJEVEROZAPADNI BALKAN POSJETILI BPK GORAŽDE
Na sastanku sa ministrom za obrazovanje razgovarano o dosadašnjoj saradnji
Datum: 10.10.2017.

Organizacija Save the Children u Bosansko-podrinjskom kantonau  Goražde  već izvjesno vrijeme daje podršku u oblasti ranog rasta i razvoja u predškolskom obrazovanju.

Tim povodom, predstavnici ove organizacije iz regija Bliskog Istoka i Istočne Evrope posjetili su danas Ministarstvo za obrazovanje, mlade,nauku, kulturu i sport našeg kantona kako bi razgovarali s ministrom i njegovim saradnicima o dosadašnjoj saradnji koja je započela prije dvije godine te nastavku dobre saradnje i u budućnosti.

Prema riječima ministra Damira Žuge, radi se o projektima nabavke didaktičkog materijala i drugih potrebnih sredstava za realizaciju programa za rani rast i razvoj, a sredstva za njihovu implementaciju na niovu BiH  izdvojile su 133 zemlje koje su članice Save the Children-a.

 

„Zahvaljujući ovoj organizaciji i njihovim sredstvima, ja mogu da kažem da smo mi jednostavnije organizovali obavezni predškolski program. Prije ovog zvaničnog sastanka oni su željeli da se upoznaju sa obrazovnim sistemom u našem kantonu; boravili su u „Plavom cvijetu“ i upoznali se s aktivnostima koje se tu odvijaju, jer indirektno oni su opremili prostor za odvijanje obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja na ovom lokalitetu, kao i još sedam učionica “-kazao je ministar Žuga.

Ispred Save the Childrena za sjeverozapadni Balkan Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport posjetili su predstavnici iz Londona, Iraka, Amana, Turske, Ukrajine, Jemena, Amana i Armenije.

„Do sada smo podržali otvaranje tri centra za rani rast i razvoj i opremili pet učionica za provođenje obaveznog predškolskog programa.  Oni su ovdje u trodnevnoj posjeti, a takođe imamo u planu  da održimo jedan veliki regionalni sastanak.  Cilj njihove posjete je da na terenu  vide kako to mi radimo, kako bi  možda iskoristili neke naše dobre prakse“- riječi su savjetnice za javno zagovaranje organizacije Save the Children Aleksandre Babić-Golubović.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.