»»

"/>
Održan prijem za penzionisane radnike u prosvjeti
Datum: 05.02.2018.

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, danas je održan prijem za nastavnike, profesore i druge uposlenike osnovnih i srednjih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koji su penzionisani početkom ove godine.

Uz predstavnike resornog ministarstva predvođene ministrom Damirom Žugom, prijemu je prisustvovao i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

Koristeći se prilikom, premijer je, u ime Vlade i u svoje lično ime, odgojno-obrazovnim radnicima uputio iskrene čestitke, kao i riječi zahvalnosti na njihovom nesebičnom zalaganju u odgoju i obrazovanju brojnih generacija učenika koje su svoje osnovno i srednje obrazovanje završili u jednoj od osnovnih i srednjih škola na području BPK Goražde.

Uz veliku zahvalnost prosvjetnim radnicima koji, kako je istaknuto, u toku svog radnog vijeka u prosjeku održe oko 30.000 časova, čestitke je ovim povodom uputio i resorni ministar Damir Žuga.

– Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo, da prosvjetne radnike, stručne saradnike i ostalo osoblje danas okupimo na jednom mjestu i da im zahvalimo na svemu što su uradili, u naše ime i u ime svih učenika i generacija. Takođe im želimo puno zdravlja i da još dugo, dugo primaju penziju sa svojim prijateljima i najmilijima, kao i da im kažemo da mi u obrazovanju nećemo zaboraviti sve ono što su oni uradili – kazao je ministar Žuga istakao da su svi oni u proteklom periodu ostavili dubog trag u odgoju i obrazovanju velikog broja učenika.

On je ujedno izrazio posebnu zahvalnost nastavnicima i profesorima koji su svoj poziv obavljali i tokom agresije na BiH u periodu 1992-1995. godina.

Svim penzionisanim radnicima ovom prilikom su uručene posebne zahvalnice.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.