»»

"/>
Udruženje mladih općine Pale FBiH upriličilo prvu volontersku akciju u Ustikolini
Uručene zahvalnice ministru obrazovanja i načelniku općine Foča u FBiH
Datum: 09.03.2018.

Općina Pale je jedna od najmanjih općina u Federaciji, ali je sigurno općina koja ima mlade ljude kojima je cilj život na ovim prostorima učiniti ljepšim i ugodnijim.

Naime, Udruženje mladih općine Pale FBiH okuplja mlade ljude s ovih prostora koji kroz razne projektne aktivnosti pokušavaju mlade zadržati na ovim prostorima te im život učiniti zanimljivijim i ljepšim.

Realizacijom projekta „Poboljšanje kvaliteta života mladih općine Pale“, udruženje je kroz razne kreativne radionice okupilo veći broj mladih i na taj način omogućilo sticanje znanja i vještina kroz izradu nakita te slikanje ulja na platnu.

U narednom periodu Udruženje mladih općine Pale FBiH planira upriličiti tri volonterske akcije kojima će se promovisati projekat “Poboljšanje kvaliteta života mladih općine Pale FBiH”, a koje će se održati u sve tri općine u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Prva volonterska akcija održana je u srijedu, 07.marta u Ustikolini. Pored mladih iz Prače i Ustikoline ovom događaju prisustvovali su načelnik Općine Foča u Federaciji BiH Zijad Kunovac, ministar u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga, rektor Univerziteta u Goraždu Sead Avdić i nastavnica osnovne škole”Ustikolina” Indira Omerbašić.

Ovom prilikom, predsjednik Udruženja mladih općine Pale FBiH Nisad Crnčalo uručio je zahvalnice ministru za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damiru Žugi i načelniku općine Foča FBiH Zijadu Kunovcu koji su dali značajnu podršku Udruženju pri promociji projektnih vrijednosti.

Na kraju, bitno je istaći da se ovaj projekat implementira zahvaljujuci podršci Vlade Švicarske i Švedske, uz sufinansiranje općine Pale F BiH, putem projekta “Jačanje uloge MZ u BiH”, kojeg implementira UNDP u BiH.

www.bpkg.gov.ba/ Radio Prača

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.