»»

"/>
GORAŽDE
57. ROĐENDAN SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE “HASIB HADŽOVIĆ”
Datum: 17.04.2018.

Tokom rata škola je pretrpjela ogromne štete, kao i druge ustanove u ovome gradu. Zahvaljujući donacijama Visokog saudijskog komesarijata, JEN-a, SOS Balkanes-a i UNESCO-a, zgrada škole je sanirana, ali je još uvijek nedostajala oprema za kabinete, kao i druga suvremena pomagala i knjige za školsku biblioteku. Teškim i marljivim radom njenih uposlenika, kao i profesora, ova škola nastavila je sa radom i u ratnom periodu. U to vrijeme u njenim prostorijama odvijala se nastava za sve srednje škole u Goraždu.

Zahvaljujući brojnim donatorima, prije svega međunarodnim organizacijama, danas škola raspolaže sa dobro opremljenim hemijskim , informatičkim , elektrotehničkim i kabinetom za izvođenje praktične nastave za mašinsku struku, te radionicom za izvođenje praktične nastave za građevinsku i saobraćajnu struku.

Kroz učionice ove škole prolazile su mnoge generacije i svaka je u sebi imala makar jednu umjetničku dušu. Jedna od takvih je učenica trećeg razreda Medicinske škole Emina Bogdanić. Još od svoje devete godine okusila je čari pisanja, da bi u svojoj 12 godini otkrila tajanstveni svijet poezije i jednu od svojih pjesama poklonila Danu škole.

Mnogobrojni gosti i bivši profesori ove škole uputili su čestitke te evocirali uspomene iz toga perioda, a to su ovaj put učinili prof. Alija Džemidžić, prof. Asim Prutina, te direktor Srednje tehničke mašinske škole iz Sarajeva, Hajrudin Granulo.

Nakon direktora STŠ”Hasib Hadžović” Rifeta Bečića, čestitke ovim povodom su uputili i kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Damir Žuga, te gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović.

Sveačanost su upotpunili članovi literarno- dramske sekcije, školski hor i interpretator sevdalinki Safet Bučo.

www.bpkg.gov.ba/Novina “Glas Goražda”

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.