»»

"/>
70 GODINA POSTOJANJA SREDNJE STRUČNE ŠKOLE "DŽEMAL BIJEDIĆ"
Posebno ponosni na svoje učenike!
Datum: 09.05.2018.

Srednja stručna škola „ Džemal Bijedić“ nizom prigodnih sadržaja obilježila je danas vrijedan jubilej –  70 godina postojanja.

O rezultatima rada i uspjesima koji postižu njeni učenici i nastavnici govorilo se u okviru programa priređenog povodom velikog jubileja.

Uz sve veće interesovanje učenika za ovu školu, prema riječima direktora Admira Kurtovića, u posljednjih nekoliko godina uložena su i značajna sredstva u stvaranje boljih uslova za rad pri čemu nije izostala podrška kantonalnih i lokalnih vlasti. Značajna je i podrška goraždanskih kompanija a u školi su posebno ponosni na svoje učenike.

 

„Kada je osnovana, davne 1948.godine primarna misije škole bila je da obrazuje kadrove za ovdašnja preduzeća. Danas, sedamdeset godina poslije, možemo reći da su njena misija i vizija iste. Jer u principu, mi jesmo škola koja isupunjava zahtjeve lokalnog tržišta rada, odnosno obrazuje kadrove za potrebe goraždanske privrede. Da uspijevamo u tome pokazuju rezultati koje postižemo u posljednjih nekoliko godina i koji nam daju za pravo da kažemo da smo na dobrom putu. Imamo i mi, kao i zajednica u cjelini problema, oni su prije svega finansijske prirode kada se radi o ulaganjima u stručno obrazovanje đaka, ali smo, uprkos tim i drugim poteškoćama, uspjeli obezbjediti i izdvojiti značajna sredstva za rekonstrukciju objekata i stvaranje boljih ukupnih uslova za obrazovanje učenika, organizovanje, unaprjeđenje i funkcionisanje nastavnog procesa –istaknuo je direktor Kurtović.

 

Brojne zvanice prisustvovale su obilježavanju ovog bitnog datuma koje je započelo sportskim takmičenjima na sportskom igralištu škole i Danom otvorenih vrata.

Uz aktuelnog direktora škole Admira Kurtovića, uspomene na vrijeme provedeno u ovoj školi evocirao je i njen nekadašnji direktor Smajo Baščelija.

 

Čestitke učenicima i uposlenicima uputili su premijer BPK-a Emir Oković i gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Dodijeljene su i zahvalnice pojedincima, organizacijama i goraždanskim kompanijama za pomoć i  podršku u radu ove odgojno-obrazovne ustanove.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.