»»

"/>
U GORAŽDU ODRŽANA SVEČANOST U POVODU ZAVRŠETKA REALIZACIJE OBAVEZNOG PROGRAMA PRIPREME DJECE ZA POLAZAK U OSNOVNE ŠKOLE
SRETNO BUDUĆI ĐACI!
Datum: 10.05.2018.

S radošću koja raduje sve druge, osmjesima koji otapaju sva neraspoloženja, energijom koja nosi i njih i sve starije – pokazali su nam samo dio onoga što su učili i naučili u dječijim vrtićima, samo dio njihove bezgranične dobrote i iskrenosti. Samo dio a posve dovoljno da sve one koji su bili na svečanosti u Velikoj sali goraždanskog Centra za kulturu učine – sretnima.

A svečanost je održana u povodu završetka Obaveznog programa pripreme djece za polazak u osnovne škole Bosansko – podrinjskog kantona Goražde. Ovaj je program trajao 3 mjeseca i njime je obuhvaćeno 224 djece s područja Kantona. Kako je rečeno na početku svečanosti, sredstva za realizaciju programa obezbijedilo je resorno kantonalno ministarstvo. Program je bio zanimljiv i mališani su imali priliku da nauče dosta novog i korisnog što će im pomoći da pripremljeni krenu u prvi razred osnovne škole.

 

Sa djevojčicama i dječacima tih, sigurno za njih nezaboravnih devedesatak dana radile su odgojateljice i vaspitačice Almira Džabija, Nermina Ćulov, Azra Ušanović, Sanela Borovac, Mirsada Bečić, Brankica Bezdrob i Safija Herak. One su sa roditeljskom posvećenošću darivale i znanje i ljubav djevojčicama i dječacima kroz program koji je realizovan u Vitkovićima, Ustikolini, Dječijim vrtićima „SOS“ i „Sunce“, Dječijem parku „ Plavi cvijet“. Njima je, na početku svečanosti Damir Žuga, ministar za obrazovanje BPK Goražde uručio uvjerenja i skromna priznanja, pozdravivši mališane i roditelje kojima je poželio sreću u budućem školovanju.

 

Učinila je to i Elma Bučo, direktorica Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje.

„ Djeca su ukras svijeta“, „ Kad se male ruke slože“ i brojne druge pjesme bila su podloga za igru djevojčica i dječaka koji su nam uz sve to i glumom poslali niz poruka o tome kako treba da poštujemo jedni druge, volimo i čuvamo prirodu. U programu koji su izveli i u kome su učestvovala svi budući đaci, njih 224, najviše je bilo radosti koja se sa pozornice prelijevala u salu Centra za kulturu, premalu da u nju stanu svi roditelji, ostala rodbina, prijatelji, đaka prvaka kojima želimo svaku sreću…

www.bpkg.gov.ba/ Novina „Glas Goražda“

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.