»»

"/>
13.MAJ -DAN OSNOVNE ŠKOLE "PRAČA" PRAČA
Svečano obilježen rođendan škole
Datum: 15.05.2018.

Javna ustanova Osnovna škola „Prača“ Prača juče je svečano obilježila svoj rođendan. U okviru Programa obilježavanja Dana škole, upriličen je niz aktivnosti: kantonalno takmičenje u malom nogometu, svečana izložba učeničkih radova, kulturno – zabavni program učenika i druženje sa gostima u prostorijama Škole.

Svečanoj manifestaciji su prisustvovali: dr.Muhamed Ramović, gradonačelnik grada Goražda, Asim Zec, načelnik Općine Pale FBiH, Nijaz Zorlak, predstavnik Ministarstva za obrazovanje i Pedagoškog zavoda, Ramo Hastor, predstavnik Fondacije Hastor, predstavnik nevladine organizacije World Vision, direktori osnovnih i srednjih škola s područja BPK – a Goražde, te brojni roditelji učenika.

 Važno je istaknuti značajne datume u historiji škole:
– davne 1957. godine – škola je počela s radom,
– 1993. godine, škola počinje s radom u ratnim uslovima u područnoj školi na Barama,
– mart 1995. godine – školska zgrada u Prači je spaljena,
– decembar 1996. godine, nastava započinje u obnovljenoj školskoj zgradi u Prači
– 2008.godine – škola dobija novo ime koje i sada nosi.
– 13.maj – Dan škole.

 

 Cjelokupni odgojno – obrazovni proces odvija se u centralnoj školskoj zgradi i njenim pratećim objektima za ukupno 70 učenika, raspoređenih u sedam odjeljenja od I do IX razreda.

Nastavu izvodi ukupno 14 nastavnika razredne i predmetne nastave. U školi djeluje 11 sekcija kroz koje učenici razvijaju svoju kreativnost i vještine. Kroz časove dodatne nastave učenici se pripremaju za kantonalna takmičenja i ostale manifestacije. Uskoro nam odlazi  7 malih maturanata. Želimo im mnogo sreće i uspjeha u nastavku školovanja. Naredne školske godine, Škola će biti bogatija za 5 prvačića. Roditeljima i prvačićima želimo mnogo sreće i uspjeha na pragu obrazovanja. U proteklom periodu realizovano je nekoliko projekata, u interesu naših učenika. Aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu, s ciljem unapređenja kvalitete nastavnog procesa. Škola ima izuzetno dobru saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje i Pedagoškim zavodom.

Javna ustanova Osnovna škola „Prača“ Prača ima tradiciju, ugled i kvalitetni stručni kadar, prvenstveno usmjerena na odgoj i obrazovanje svakog djeteta bez obzira na nacionalne, kulturne, vjerske, spolne, socijalne i druge pripadnosti i razlike. Spremni smo za inovacije i svaki oblik saradnje sa ljudima dobre volje i namjere. Posebnu snagu vidimo u zajedničkoj izgradnji demokratskih odnosa u školi, te unapređivanju saradnje unutar škole ali i škole u lokalnoj zajednici, jer školu vidimo kao značajan faktor razvoja Općine Pale FBiH i šire.

I ove školske godine, u okviru obilježavanja Dana škole, Vijeće roditelja i Vijeće učenika organizovali su Proljetni bazar. Cilj je prikupljanje sredstava za potrebe naše Škole, ali i druženje gostiju, uposlenika, roditelja i učenika ove Škole.

Zahvaljujemo se gradonačelniku grada Goražda, Ministarstvu za obrazovanje, Pedagoškom zavodu, Udruženju mladih Općine Pale FBIH, Općini Pale FBiH, direktoru KIC Prača, te svim ljudima dobre volje i namjere, dugogodišnjim prijateljima Škole. Posebno se zahvaljujemo nastavnicima, učenicima i tehničkom osoblju na pripremi i realizaciji Dana škole- stoji u Informaciji koju nam je poslala direktorica Osnovne škole „Prača“ Prača Ajla Subašić.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.