»»

"/>
Uspješnim fudbalerima i bivšim reprezentativcima BiH s prostora BPK-a dodijeljene zahvalnice i priznanja
Datum: 16.08.2018.

U okviru obilježavanja 100 godina fudbala u Goraždu, u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan prijem za bivše goraždanske fudbalere i reprezentativce BiH Nudžeina Gecu, Admira Raščića i Admira Kešetovića-Dada koji su u svojoj karijeri ostvarili zapažene uspjehe te igrali za veliki broj fudbalskih klubova u zemlji i inostranstvu.

Prijem je upriličio resorni ministar Damir Žuga u saradnji s predstavnicima FK „Goražde“ na čelu s predsjednikom Muhamedom Zejnilhodžićem želeći da se na ovaj način oda priznanje sportistima koji su doprinijeli razvoju sporta na ovom području i promociji Goražda kao grada sporta.

Ministar Žuga i predsjednik FK „Goražde“ Zejnilhodžić iskazali su zahvalnost goraždanskim fudbalerima i bivšim reprezentativcima BiH koji su svoj grad predstavili u najboljem svjetlu i još jednom dokazali da je Goražde, iako mali grad, proteklih godina dalo veliki broj sportista koji su svoj grad i državu predstavili na važnim sportskim takmičenjima.

Nudžein Geca rođen je 10. maja 1966. godine i bio je uspješni igrač fudbalske reprezentacije BiH. Nastupao je u klubovima bivše Jugoslavije, Švedske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a karijeru je završio u FK „Bosna“ Visoko.

Admir Raščić rođen je 1981. godine. Prvi profesionalni ugovor potpisao je s FK „Željezničar“, a  kasnije će igrati za Sarajevo, Olimpik, Borac i Goražde. Bio je član više inostranih fudbalskih klubova – Bele Krajine u Sloveniji, Novog Pazara, norveškog Sandefjorda, Sun Pegasusa u Hong Kongu te igrao za reprezentaciju BiH.

Admir Kešetović-Dado rođen je 6. aprila 1975. godine a u svojoj karijeri uspješno je nastupao u dva sporta – fudbalu i rukometu. U svojoj fudbalskoj karijeri igrao je u reprezentaciji Armije RBiH te reprezentacije BiH u malom nogometu. Kao rukometaš također je ostvario zapažene uspjehe i bio član rukometne reprezentacije BiH. Danas živi i radi u Njemačkoj.

Svi oni su iskazali su zahvalnost na današnjem prijemu i dodijeljenim priznanjima te kazali da im je želja da se sport u Goraždu i dalje razvija i pruži priliku mladima da se ostvare u ovoj oblasti. Također su pozvali nadležne institucije i druge organizacije da zajedno s resornim ministarstvom daju svoj doprinos poboljšanju uslova za bavljenje sportom i time podrže dalji razvoj sporta u ovom kantonu.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.