»»

"/>
DJEČIJA NEDJELJA 2018.
Mališani iz goraždanskih vrtića na prijemu u zgradi Vlade BPK Goražde
Datum: 04.10.2018.

Povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“, međunarodne manifestacije posvećene promociji dječijih prava te unaprijeđenju brige o djeci koja se obilježava u prvoj sedmici mjeseca oktobra, djeca iz goraždanskih vrtića „Sunce“, SOS „Kinderdorf“ i Parka „Plavi cvijet“ posjetili su danas Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Na prijemu koji su ovom prilikom organizirali premijer Bosansko-podrinjskog katnona Goražde Emir Oković i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, u ugodnoj atmosferi, razgovarano je o temama iz oblasti dječijih prava i važnosti osiguranja uslova za zdravo odrastanje djece.

„Ponosan na sve odgojno-obrazovne ustanove na prostoru BPK Goražde koje rade sa najmlađima. Oni prave posebnu čar u ovom gradu i u potpunosti ispunjavaju svoju misiju. Potreba lokalnih zajednica u sastavu BPK Goražde je za novim odgojno-obrazovnim ustanovama i mi ćemo nastojati da proširimo te kapacitete“- kazao je ministar Damir Žuga.

Tokom dječije nedjelje na prostoru BPK Goražde organizuju se različite aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola, kako bi se promovisala dječija prava te ukazalo na značaj djeteta.

„Kroz redovne aktivnosti u vrtićima sa djecom, učimo o njihovim pravima, ali nikada ne zaboravljamo njihove obaveze. Nastojimo da od naše djece napravimo buduće velike ljude jer, ipak, djeca su naša najveća budućnost. Kao što njih učimo o njihovim obavezama, naša obaveza je da im za to stvorimo što bolje uslove kako bi rasli u slobodi, da imaju dovoljno za učenje i da sutra budemo ponosni na njih“- istaknula je Emina Selimović, odgajateljica u dječijem vrtiću SOS „Kinderdorf“ Goražde.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.