»»

"/>
UČENICI GORAŽDANSKIH SREDNJIH ŠKOLA U LJESENJOJ AKCIJI ČIŠĆENJA SPOMEN IZLETIŠTA ROROVI
Akcija za dobar izgled izletišta, podsjetnika na našu herojsku prošlost
Datum: 17.10.2018.

Učenici i nastavnici Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ iz Goražda današnji dan proveli su u akciji čišćenja spomen izletišta Rorovi.

Ova aktivnost provedena je u okviru jesenje, redovne akcije čišćenja ovog izletišta, a posebno je dobrodošla nakon posljednjeg, vandalskog čina prilikom kojeg je u dobroj mjeri narušen njegov dobar izgled ( polomljene klupe, ljuljačke, srušen natpis, pretureni kontejneri).

Nakon što su nastavnici snimili stanje poslije ovog rušilačkog čina, prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damira Žuge, u akciji čišćenja i sanacije spomen izletišta Rorovi u narednim danima biće angažovani učenici i nastavnici praktične nastave sve tri srednje škole s područja Kantona, a u ponedjeljak će im se pridružiti i pripadnici Oružanih snaga BiH iz kasarne Kosova.

Tako će ovo spomen izletište ponovo dobiti izgled kakav i zaslužuje i treba da ima, jer sve nas podsjeća na herojsku odbranu naših branilaca, a posebno je vrijedna pažnje i činjenica da ga sve više posjećuju brojne đačke ekskurzije iz cijele Bosne i Hercegovine.

Danas smo tako na spomen izletištu Rorovi zabilježili posjetu oko 150 osnovaca iz Kantona Sarajevo, koji su boravili u posjeti našem kantonu i koji na ovom izletištu mogu mnogo toga naučiti o našem gradu, heroju i njegovim braniocima.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.