»»

"/>
U Upravi Grada Goražde
Održan sastanak o temi rješavanja problema zagrijavanja Gradske dvorane
Datum: 21.01.2020.

Kako bi se riješio problem zagrijavanja Gradske dvorane ”Mirsad Hurić’,’ na inicijativu gradonačelnika dr.sci. Muhameda Ramovića, danas je u Maloj sali Gradske uprave organizovan sastanak na kojem se razgovaralo o pomenutom problemu i mogućnostima kako da se riješi.

Sastanku su prisustvovali premijerka BPK-a Aida Obuća, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Arman Bešlija, ministar za finansije BPK-a Mirsad Agović, direktor Sportskog centra Mensur Ćurović i direktor Kantonalne direkcije robnih rezervi Asim Vilić.

Da se dogovorilo kako interventno djelovati kako bi se privremeno riješio problem zagrijavanja Gradske dvorane naglasila je premijerka BPK-a Aida Obuća: – ”Na današnjem sastanku mi nismo riješili problem zagrijavanja Gradske dvorane već smo se dogovorili da interventno djelujemo kako bi se iz Kantonalne direkcije robnih rezervi, u skladu sa našim mogućnostima, prebacila određena količina lož ulja kako bi se sutra zagrijala Gradska dvorana, jer počinje nova školska godina i učenici srednjih škola koji održavaju nastavu tjelesnog odgoja i obrazovanja će doći u koliko toliko zagrijanu Dvoranu. Do kraja sedmice ćemo sagledati mogućnosti kada je u pitanju BPK-a i naša Direkcija robnih rezervi, a ono što nas ohrabruje jeste da i Grad Goražde podržava sve aktivnosti koje provodi menadžment Gradske dvorane kako bi se trajno riješilo pitanje zagrijavanja. Mi smo već održali par sastanaka prije ovog današnjeg o temi sistemskog rješavanja zagrijavanja Gradske dvorane, a to je kandidiranje projekta utopljavanja Gradske dvorane prema UNDP-u koji će u konačnici finansirati, jednim dijelom, rješavanje ovog problema. Dakle, projekat koji se mora početi realizirati u ovoj godini, jer ovo do sada što imamo samo je bilo gašenje požara, a nikako trajno rješenje.”

Govoreći o današnjem sastanku gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao: – ”Grad Goražde ispoštuje sve one obaveze koje ima prema Sportskom centru, tako je to bilo i u 2019. godini. Međutim, uvijek se desi problema, jer je Dvorana ta koja još uvijek upotpunosti nije riješena, realizovali smo projekte uređenja malih sala, zatim svlačionica, mokrih čvorova, zatim nabavili kalolifere i riješili krov i problem prokišnjavanja i ono što nam je ostalo jeste utopljavanje zgrade i zagrijavanje. Na današnjem sastanaku smo dogovorili da interventno djelujemo, a u ovoj godini zajednički nastupamo Vlada BPK-a i Grad Goražde kod UNDP-a sa projektom utopljavanja Gradske dvorane i to će biti prioritetni projekat čime bi se riješio ovaj problem. Na današnjem sastanku je dogovoren način interventnog djelovanja da se u narednih 60 dana zagrijava Gradska dvorana. Razumijemo reakciju sportista i u pravu su. Ovo je prioritet gdje moramo svi dati doprinos da se riješi problem. Razumije i menadžment Sportskog centra, jer ima veliki broj obaveza i ulaže se u brojne projekte koje smo realizovali kako na Gradskoj dvorani, tako i na Gradskom stadionu, tako da sa ovim projektom utopljavanja možemo trajno da riješimo ovaj problem Gradske dvorane i ostaće nam još da se riješi podloga.”

www.bpkg.gov.ba/www.goražde.ba

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.