»»

"/>
U sklopu obiježavanja Dana nezavisnosti BiH potpisan ugovor o realizaciji projekta "Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu"
Za sufinansiranje ovog projekta Vlada BPK izdvaja 70.000 KM
Datum: 27.02.2020.

U sali Gradske uprave Goražde danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o realizaciji Projekta „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu“.

Ugovor sa generalnim sekretarom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Adnanom Džemidžićem potpisao je gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović, a svečanosti potpisivanja prisustvovali su i premijerka BPK Goražde Aida Obuća te ministri za obrazovanje i finansije u Vladi BPK Goražde Arman Bešlija i Mirsad Agović.

Implementacija ovog projekta odnosi se na unaprjeđenje infrastrukture, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom na lokaciji pomoćnog stadiona u ulici 1. maj Goražde.

Vrijednost projekta je 460.000 KM. Sredstva u iznosu od 260.000KM obezbijedio je Nogometni/Fudbalski savez BiH putem UEFA/FIFA, dok su ostatak sredstava od 200.000,00 KM obezbijedili Vlada BPK i Grad Goražde.

U sklopu radova izvršiće se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 103 m x 67 m (bruto 6901m2) sa jednim parom aluminijskih golova/vratnica (uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu), zatim priprema podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, te nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave.

„Naše je zadovoljstvo da smo danas u Goraždu jer smo doveli ovaj projekat u fazu potpisivanja i naravno, nakon ovoga ide sve ono što je predviđeno, u skladu sa zakonom. Projekat je vrijedan oko 460.000,00 KM. Radi se o izgradnji terena sa vještačkom travom koja ide u okviru projekta UEFA hat trick broj 4 za koji je aplicirao NS BiH i u sklopu kojeg se radi 15 stadiona širom BiH među kojima je i Goražde, a  ono što je jako bitno kazati jeste  da je projekat vrijedan i da će imati pripadajuću infrastrukturu. Nakon što se provede potrebna procedura, očekujemo sredinom godine da počnu radovi u sklopu ovog projekta”-istaknuo je generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Adnan Džemidžić.

Podršku realizaciji projekta će pružiti i Vlada BPK Goražde.

„Vlada BPK Goražde je u Budžetu za 2020.godinu, i to na ekonomskom kodu „Pomoć nižim nivoima vlasti“ planirala sredstva i za ove namjene. Mi smo to obećali u 2019.godini i u razgovoru sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i gradonačelnikom Grada Goražde, mi smo obećali da ćemo sufinansirati ovaj projekat sa 70.000KM. To je iznos koji se potraživao od Vlade BPK Goražde. Već sutra, na sjednici Vlade na dnevnom redu bit će Program utroška sredstava za ove namjene, tako da ćemo raspisati javni poziv i pozivamo lokalne zajednice i Grad Goražde da se prijave, kako bismo ga u konačnici mogli i isfinansirati“- kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća, nakon potpisivanja ugovora.

O značaju projekta ovom prilikom govorio je i gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

”U Budžetu za 2020. godinu planirali smo 70.000,00 KM za ove namjene, a zajedno sa Vladom BPK-a trebamo obezbijediti ukupno 200.000,00 KM, ali imaćemo pripremne radove gdje ćemo uključiti i firme iz Goražda. Želim da kažem da je ovo vrlo značajan projekat, jer su loši uslovi na pomoćnom stadionu i danas smo otvorili temu da naredni projekat bude postavljanje reflektora, kao i tribina kako bi se na našem stadionu mogle održavati utakmice Premijer lige BiH”-riječi su gradonačelnika Grada Goražde Muhameda Ramovića.

Svečanim potpisivanjem ovog ugovora započelo je obilježavanje Dana nezavisnosti BiH na području BPK Goražde. Početak realizacije projekta koji će obezbijediti izvrsne uslove goraždanskim sportistima u daljim takmičenjima dobar je razlog za pretprazničko raspoloženje i uvod u ostale sadržaje koji će obogatiti obilježavanje ovog značajnog datuma u istoriji naše države.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.