»»

"/>
Goraždanskim srednjim i osnovnim školama i Kantonalnoj bolnici isporučena vrijedna donacija humanitarne organizacije Bošnjaka u Danskoj "Most-Bro"
Procijenjena vrijednost donacije cca 150.000,00 KM
Datum: 22.04.2021.

Humanitarna organizacija Bošnjaka u Danskoj “Most–bro” osigurala je vrijednu donaciju za potrebe Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“, Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“, Osnovne škole „Vitkovići“ te JZU Kantonalna bolnica u Goraždu, čija je vrijednost prema riječima inicijatora ove akcije prikupljanja pomoći, Goraždanina Aldina Šalake, oko 150.000 KM.

Oprema dodijeljena školama u velikoj mjeri  će doprinijeti boljoj opremljenosti škola, a samim tim i poboljšanju obrazovnog procesa, a ovom prilikom upućene su i riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde, goraždanskoj firmi „Okac“ d.o.o. Goražde te ostalim sponzorima koji su obezbijedili sredstva za prijevoz ove donacije.

„Organizacija  Bošnjaka “Most-Bro” osim školskih klupa, kancelarijskih stolica i ormara, donirala je računare, kopir i print aparate, projektore, Wi-fi pojačivače te pametne table za opremanje kabineta. Za  potrebe JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde, doniran je operacioni sto sa opremom čija vrijednost je oko 50.000 KM te sto za previjanje i sprave za rehabiltaciju. Ovo udruženje već duži vremenski period donira neophodnu opremu za potrebe institucija i samo u proteklih šest mjeseci u naš kanton isporučena je vrijedna oprema koja se procjenjuje na oko 225. 000 KM“–kazao je Aldin Šalaka prilikom isporuke opreme Srednjoj tehničkoj školi „Hasib Hadžović“ u Goraždu.

Riječi zahvalnosti Organizaciji Bošnjaka “Most-Bro”  uputio je direktor STŠ „Hasib Hadžović“ u Goraždu Rifet Bečić.

„Veliko hvala donatorima i svima koji su pomogli da oprema dođe u naš grad i našu školu. Radi se o velikoj vrijednosti opreme što je jako značajno, pogotovo u ovo vrijeme borbe protiv pandemije virusa COVID-19,  kada je sve teško zanoviti i svaka donacija ove vrste dobro dođe. Sasvim sigurno, namještaj  i oprema koja je došla koristit će se u slijedećih deset do petnaest godina u našoj školi“-riječi su direktora Bečića.

Da je donacija od velike koristi potvrđuje profesorica hemije u STŠ „Hasib Hadžović“ Goražde Aldijana Živojević, koja ističe da ova škola stalno usavršava obrazovni proces i jedan dio opreme će se iskoristiti za njegovo poboljšanje u hemijsko-tehnološkom smjeru.

Direktor Srednje tehničke škole “Hasib Hadžović” Rifet Bečić tom je prilikom premijerki Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aidi Obući uručio zahvalnicu za nesebičnu podršku u radu ove škole.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.