»»

"/>
Za nabavku energenata Vlada BPK Goražde izdvojila 10.000 KM
Datum: 03.12.2021.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća danas je sa gradonačelnikom Grada Goražde Ernestom Imamovićem potpisala ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje nabavke energenata za adekvatno zagrijavanje JU Sportskog centra „Mirsad Hurić“ u Goraždu u ovoj grejnoj sezoni.

Sredstva u iznosu od 10.000 KM izdvojena su kroz Program utroška sredstava sa ekonomskog koda- tekući transferi drugim nivoima vlasti, na osnovu projekta Grada Goražde, odnosno zahtjeva sportskih klubova.

Kako je istaknuto ovom prilikom, pitanje zagrijavanja ove javne ustanove na ovaj način bit će riješeno  privremeno, a u narednom periodu će se nastojati provoditi aktivnosti kako bi se adekvatno trajno riješio ovaj višedecenijski problem.

„ U ovoj grejnoj sezoni za nabavku energenata za zagrijavanje ove javne ustanove, prema procjenama neophodno je izdvojiti 20.000KM. Vlada BPK Goražde izdvojila je finansijska sredstva u iznosu od 10.000KM, kako bi obezbijedila uslove sportskim klubovima koji egzistiraju na prostoru našeg kantona da nesmetano mogu provoditi svoje sportske aktivnosti, u adekvatnim uslovima. Kao sportašica koja se dugo bavila sportom, znam šta znači trenirati u neadekvatnim uslovima i stoga ćemo u narednom periodu zajednički tražiti mogućnosti kako bi se ovo pitanje i trajno riješilo, jer sportisti našeg kantona to zaslužuju“-ističe premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema riječima gradonačelnika Ernesta Imamovića, ovaj projekat jedan je u nizu s čijom realizacijom Gradska uprava i Vlada BPK Goražde nastoje obezbijediti  bolje uslove za život građana na prostoru  Grada Goražde.

„U konačnici, nastojimo obezbijediti sve ono što je potrebno građanima koji žive na ovim prostorima. To ćemo činiti i u narednom periodu, a što se tiče rješavanja problema zagrijavanja objekta JU Sportskog centra Goražde, Grad Goražde uradio je idejni i izvedbeni projekat, ali u ovim gabaritima bez utopljavanja to je besmisleno. Namjera je u budžetu za slijedeću godinu planirati sredstva za dugoročno rješavanje problema, tako da se nadam da ćemo uz podršku Vlade BPK Goražde to uspjeti i realizovati“-nakon potpisivanja ugovora kazao je gradonačelnik Imamović.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.