»»

"/>
Premijerka BPK Goražde upriličila prijem za predstavnike Atletskog kluba "Goražde"
Podrška Vlade ovom klubu koji je najbolji ambasador našeg kantona neće izostati ni u ovoj godini
Datum: 12.04.2022.

Povodom dodjele Specijalnog priznanja za jubilej destogodišnjeg uspješnog postojanja i ostvarenih značajnih rezultata u prethodnom periodu koje je Atletski savez BiH na godišnjoj Skupštini dodijelio Atletskom klubu „Goražde“ Goražde, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća upriličila je danas prijem za predstavnike ovog kluba.

Priznanje na svečanosti održanoj u Olimpijskom komitetu u Sarajevu preuzeo je Emir Hastor. Pored Zaima Šumana, prvog goraždanskog maratonca koji iza sebe ima preko 700 nastupa i stotine osvojenih medalja na raznim takmičenjima diljem svijeta, Hastor je jedan od najuspješnijih članova ovog kluba iza kojeg stoje veliki sportski uspjesi. Između ostalog, on je u protekloj godini postao novi prvak Bosne i Hercegovine, nakon što je istrčao glavnu utrku od 42.195 metara na sarajevskom “Two cities marathon”.

Kako je istaknuto na prijemu, donoseći medalje u Goražde i Bosansko-podrinjski kanton članovi „Atletskog kluba“ Goražde postali su naši najbolji ambasadori, a podrška koja prati ovaj vrhunski sport, kao ni dosada, neće izostati od strane Vlade BPK Goražde.

„ Iako Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde finansijski prati aktivnosti Atletskog kluba „Goražde“ Goražde, želja mi je bila da se lično  zahvalim našim atletičarima koji već duži niz godina predstavljaju BPK Goražde širom BiH i svijeta te  da im čestitam na sportskim rezultatima koje oni postižu, a podrška Vlade i u narednom periodu neće izostati“-uz čestitke, naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Podsjetimo, Atletski klub Goražde i u 2022.godini ostvario je značajne rezultate na Međunarodnom maratonu u Sarajevu, Međunarodnoj trci u Banovićima te Međunarodnom polumaratonu održanom u Bihaću, na utrci od 5000 metara.

Trenutno su u toku pripreme za 2. Međunarodnu trku prijateljstva Goražde 5k“ 2022, čiji plan održavanja je 19. juna 2022.godine, a kao i u prošloj godini Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde generalni je pokrovitelj ove manifestacije.

„Nadam se da su rezultati koje postižemo duži niz godina mjerilo uspjeha,  tako da smatramo da svojim aktivnostima uspješno predstavljamo naš grad i kanton, a u realizaciji tih aktivnosti podršku nam pruža i Vlada BPK Goražde“-ovom prilikom kazao Zaim Šuman, predstavnik Atletskog kluba „Goražde“Goražde.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.