»»

"/>
Obilježen 65. rođendan Javne ustanove Osnovne škole “Prača” Prača
Čestitke i riječi dobrodošlice roditeljima i gostima uputila direktorica škole
Datum: 16.05.2022.

13. maja 2022. godine proslavljen je 65. rođendan Javne ustanove Osnovne škole “Prača” Prača, dan ponosa i radosti.

Svečano obilježavanje Dana škole započeto je sadržajno bogatim kulturno – zabavnim programom učenika škole, članova literarno – recitatorske, dramske, muzičko – horske i ritmičko – folklorne sekcije. Tokom protekle pandemije COVID – 19, vrijedni učenici su pokazali da im virtualni prostor nije granica, niti predstavlja prepreku da ispolje svoju maštovitost i kreativnost kroz igru, pjesmu, ples, stihove, likovne i literarne radove. Učenici su bili sretni jer su dani straha i neizvjesnosti iza nas. Ponovo su imali priliku da se svi zajedno druže i istinski raduju.

Riječima dobrodošlice, prisutnima se obratila direktorica škole Ajla Subašić, koja se ukratko osvrnula na rad škole u protekloj školskoj godini, te poželjela puno sreće i uspjeha učenicima u narednom periodu, a posebno malim maturantima koji uskoro odlaze. Svako od njih se kreće svojim životnim putem, slijedeći vlastite snove i želje. Također, direktorica je budućim prvačićima i roditeljma poželjela uspjeh na pragu obrazovanja.

Čestitke direktorici, učenicima, nastavnicima kao i ostalim uposlenim u ovoj školi uputili su direktor Pedagoškog zavoda BPK Admir Kurtović  i načelnik Općine Pale FBiH Almin Ćutuk.

I ove godine učenici škole pisali su literarne radove o temi „Školo, sretan ti rođendan“. Tri najbolja rada nagrađena su prigodnim nagradama koje je uručila direktorica škole Ajla Subašić.

„ Javna ustanova Osnovna škola „Prača“ Prača je škola sa tradicijom, ugledom i kvalitetnim stručnim kadrom, prvenstveno usmjerena na odgoj i obrazovanje svakog djeteta bez obzira na nacionalne, kulturne, vjerske, spolne, socijalne i druge pripadnosti i razlike. Spremni smo za inovacije i svaki oblik saradnje i partnerstva. Posebnu snagu vidimo u zajedničkoj izgradnji demokratskih odnosa u školi. Škola ima dobru saradnju sa Općinom Pale FBiH. Težimo unapređenju saradnje unutar škole ali i škole sa lokalnom zajednicom, jer školu vidimo kao značajan faktor razvoja Općine Pale FBIH i šire.Stanje neizvjesnosti uzrokovano pandemijom COVID – 19 nije spriječilo realizaciju niza projektnih aktivnosti tokom školskih 2019/2020, 2020/2021 i 2021/2022. godine, kao i pripremu visokobudžetnih projekata čija se implementacija očekuje u narednom periodu, a s ciljem unaprjeđenja kvalitete odgojno – obrazovnog rada i ostvarenja pozitivne školske klime“- riječi su direktorice škole Ajle Subašić koja je ovom prilikom uputila čestitke nastavnom osoblju, roditeljima, Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK – a Goražde i svim onim koji su dopinjeli boljem radu ove škole.

„Uspjeh i afirmacija svih učenika ne bi bili mogući bez naših nastavnika koji izuzetnim profesionalnim kompetencijama, trudom, inovativnošću, kreativnoću i visokim nivoom aspiracije promovišu školu. Prostorno – tehničkoj organizaciji, kako bi se dosljedno i svakodnevno poštivale epidemiološke mjere i preporuke, doprinos je dalo i tehničko osoblje Škole. Iskrene čestitke zaslužuju i dragi roditelji koji aktivno učestvuju u životu i radu škole. Zahvalnost upućujemo Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK – a Goražde i Pedagoškom zavodu Bosansko – podrinjskog kantona Goražde na svakodnevnoj podršci i razumijevanju, te uspješnoj saradnji koja traje dugi niz godina. Također, riječi zahvalnosti pripadaju nevladinim organizacijama, udruženjima i svim ljudima dobre volje i namjere, humanistima velikog srca, koji su različitim donacijama darivali našu školu“-  istaknula je direktorica Subašić.

Svečanoj priredbi povodom Dana škole, osim načelnika i uposlenih u Općini Pale FBiH prisustvovali su bivši gradonačelnik grada Goražda Muhamed Ramović, direktori osnovnih i srednjih škola sa prostora Kantona, direktor Pedagoškog zavoda BPK Admir Kurtović sa saradnicima, ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline u Vladi BPK Goražde Bojan Krunić, mnogobrojni gosti, predstavnici vjerske zajednice, roditelji i građani.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.